Закликаємо українські ГО до створення коаліції за вакцинацію

Високе охоплення населення профілактичними щепленнями зараз є як ніколи актуальним. За даними ВООЗ Україна посіла перше місце в Європі за кількістю хворих на кір. За перше півріччя на кір в нашій країні захворіло 23 тисячі людей – більша частина усіх європейських хворих і вже зафіксовано 7 випадків дифтерії.

ГО “Батьки за вакцинацію” звернулася до всіх громадських організацій України, що займаються діяльністю у сфері імунізації, об’єднатися та сформувати коаліцію як рівноправні партнери. Результатом цього став Меморандум, підписаний 24 жовтня, під час Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом. Його текст наводимо нижче.

Нижче – повний текст нашого звернення до громадських організацій, які ще не придналися до Коаліції за вакцинацію,  та форма, яку необхідно заповнити для вступу в коаліцію.

 

Шановні колеги!

Щиро дякуємо вам за постійну просвітницьку діяльність з імунізації.

Високе охоплення населення профілактичними щепленнями зараз є як ніколи актуальним. За даними ВООЗ Україна посіла перше місце в Європі за кількістю хворих на кір. За перше півріччя на кір в нашій країні захворіло 23 тисячі людей – більша частина усіх європейських хворих і вже зафіксовано 4 випадки дифтерії.

Ми з вами  розділяємо спільну мету – подолання вакцинокерованих захворювань в Україні. Як і ви, ми кожного дня проводимо просвітницьку діяльність в усіх регіонах країни: зустрічі з батьками та медиками, відкриті уроки в школах, круглі столи за участю провідних фахівців та представників державних і громадських організацій, масові заходи та інші необхідні дії.

Але водночас ми розуміємо, що лише спільними зусиллями нам вдасться досягнути цієї мети.

Тому ГО “Батьки за вакцинацію” закликає усі громадські організації, що займаються діяльністю у сфері імунізації, об’єднатися та сформувати коаліцію як рівноправні партнери.

Тільки разом ми зможемо змінити ситуацію з охопленням щепленнями на краще та захистити Україну від ряду епідеміологічних загроз!

Надіслати заявку на вступ до коаліції можна до 2 вересня (включно), заповнивши форму.

 

З усіх питань звертайтеся за тел.:

Або пишіть на пошту: info@bzv.org.ua

Вам також буде цікаво: