У Дніпропетровську на межі смерті від дикої для XXI століття хвороби опинилася 5-річна дитина

5-річна Надія Савушкіна з діагнозом правець чекає у реанімації Дніпра на сироватку, яка підходить саме їй. У місті такої не виявилось, ідеться в сюжеті ТСН.

Небайдужі відреагували на заклик у соцмережах і масово приєднались до пошуків. За півдоби з допомогою депутатів, спортсменів, акторів і благодійників потрібну речовину знайшли у Києві.

“Почали обдзвонювати і за години дві виявилося, що це реальна проблема. Я ніколи з цим не зіштовхувався. У підсумку зараз знайшли єдине місце в Україні, де є ця сироватка, бо у всіх інших місцях її або не було, або не підходила концентрація, або була прострочена”, – розповів нардеп Борислав Береза.

Ліки відправили до Дніпра машиною. Біля реанімації на них у розпачі чекала мама дитини Ірина Савушкіна. “У мене паніка була, у мене серце кидало, особливо коли сказали, що дитина може померти будь-якої миті. Найменших шурхіт – у неї починаються судоми, її вигинає, наче дугу. Надія на те, що зараз буде сироватка”, – каже жінка.

Мати розповіла, що Надійка подряпила ніжку об дерево ще три тижні тому. Вони обробили рану перекисом водню та йодом. Але з часом шкіра почала червоніти. У сільській амбулаторії рану обробили йодом і запевнили, що все добре. А 25 липня Надійці раптом стало зле. Батьки одразу повезли її по лікарнях, але діагноз дуже довго встановити не могли.

“У районній лікарні ставили, що, може, перелом хребта, нервовий синдром. А тут нам сказали, що у вас менінгіт, забій м’яких тканин шиї. По всіх лікарнях їздили – ніхто не знав, що у неї. Різні хвороби говорили. А сюди привезли – гострий правець”, – розповіла мати дівчинки.

Медики наразі утримуються від коментарів. Сироватку проти правця, що підходить дитині, вони шукали не лише по всьому місту, а й по сусідних областях. Ніде рятівних ліків не знайшли, бо потрібна особлива концентрація сироватки – інші можуть викликати анафілактичний шок. Тож уся надія на небайдужих, що шукали сироватку не лише по всій Україні, а й за кордоном.

Батьки вірять, що водій встигне і сироватка подіє. Сироватка вже у Дніпрі і тепер усе залежить від лікарів і стану організму самої дитини.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь