ПРООН постачатиме до України вакцини виробництва компанії Sanofi Pasteur

Програма Розвитку ООН отримала запит від Міністерства охорони здоров’я України на закупівлю п’ятивалентної вакцини, відповідно до Державних програм закупівель ліків. Ця вакцина є монокомпонентною та комбінованою для імунізації від дифтерії, правця, кашлюка (ацелюлярний компонент), поліомієліту та захворювань, спричинених Haemophilus типу b.

Після проведення тендеру, ПРООН вибрала для постачання до України вакцини виробництва компанії  Sanofi Pasteur, лідера на ринку виробників п’ятивалентної вакцини. Вакцина постачалась до України під брендовим ім’ям «Пентаксим».

В цілому, виробництво вакцини є надзвичайно комплексним процесом, в середньому на це знадобиться від одного до трьох років. Однак, зростаюча потреба в низці країн світу у п’ятивалентній вакцині, що містить компонент імунізації від коклюша, призвела до її нестачі на глобальному рівні.

Знаходячись у складній ситуації з постачанням та, щоб уникнути будь-яких негативних наслідків для державних програм охорони здоров’я в Україні, ПРООН, у співпраці з Sanofi Pasteur та українськими органами охорони здоров’я мобілізували зусилля, щоб охопити якомога більшу кількість дітей для імунізації, шляхом перерозприділення в Україну вакцини, що призначалась для іншої країни.

Всі дози вакцини «Пентаксим», незалежно від ринків її збуту, виробляються на об’єктах виробництва Sanofi Pasteur у французькому місті Ліон. Оптова партія «Пентаксиму», що спочатку призначалась для китайського ринку, була згодом доставлена з Франції українською компанією «Pharmex Group», авторизованою виробничою філією Sanofi Pasteur в Україні для подальшого пакування. Якість продукту була також підтверджена українською лабораторією з контролю якості медичних та імунобіологічних препаратів Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я.

вакцинація

Під час пакування, до кожної одиниці продукції були прикріплені відповідні етикетки з українським текстом, затверджені місцевими органами охорони здоров’я. Уся партія вакцини «Пентаксим» відповідає необхідним стандартам якості.

Вам також буде цікаво: