Закликаю батьків подбати про своїх дітей і вакцинувати їх від поліомієліту – Оксана Сивак

Для того, щоб в Україні не відбулося ще одного спалаху поліомієліту, необхідно досягти охоплення населення вакцинацією на рівні 90-95%. На сьогодні необхідна кількість доз вже знаходяться в Україні, тому найважливіше – розуміння і ініціативність батьків. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявили представники Міністерства охорони здоров’я України.

«Ми хочемо, щоб батьки чітко розуміли, що до того спалаху, ту негативну ситуацію, яка виникла, треба ліквідувати до кінця. Для цього нам необхідно підняти рівень охоплення до необхідного, який прийнятий в світі – це 90%, оптимально – 95% », – підкреслив Сергій Платов, начальник відділу програм і проектів Міністерства охорони здоров’я України. 

«Закликаю батьків подбати про своїх дітей і вакцинувати їх, тому що це захистить їх від небезпечного вірусу», – зазначила Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції.

Представники Міністерства охорони здоров’я повідомили, що Україна вже повністю забезпечена вакциною від поліомієліту. «ЮНІСЕФ закупив 2 мільйона 755 тисяч доз, що цілком достатньо для вакцинації всіх дітей – як планової, так і тих, які не встигли вчасно отримати достатню кількість щеплень», – зазначив Сергій Платов.

«У вересні ми отримали першу партію бівалентної полиомиелитной оральної вакцини в кількості 1 мільйон 378 тисяч доз. До п’ятниці вона повинна бути розвезена в регіони », – деталізувала Оксана Сивак. Сергій Платов зазначив, що це – перша партія, друга надійде трохи пізніше. Він додав, що в Україні достатньо всіх видів вакцини, в тому числі інактивованої, необхідної для перших щеплень.

Вам також буде цікаво: