Загроза ближче, ніж здається: епідемія кору в Румунії

У 2015 році у Румунії зафіксовано 7 випадків захворювання на кір. За повідомленнями національної телерадіокомпанії Румунії, тільки за останніх вісім місяців сталось 675 випадків, з них декілька летальних – у повітах Арад та Тімеш. Усі загиблі – діти до 1 року. Ще одна 11-річна дитина загинула в Сучаві.

Міністерство охорони здоров’я Румунії категорично засуджує кампанію проти вакцинації, яка прокотилася  країною. За останні роки кількість батьків, які не притримувалися рекомендацій, сягнула 95%, що й спричинило катастрофу майже національного масштабу, ідеться в повідомленні. З 2013 року кількість відмов від вакцинації зростає щорічно на 10%. У результаті збільшується кількість вакцино-керованими хворобами. Представники міністерства наполегливо радять батькам суворо додержуватися календаря вакцинації.

В той же час, доктор Євген Комаровський на своїй сторінці у Facebook називає цифру 2300 випадків, підкреслюючи, що останні повідомлення щодо ситуації датуються аж 16 грудня. А на офіційній сторінці ВОЗ взагалі відсутня інформація про кір в Румунії. З чого доктор не безпідставно робить висновок, що, зусиллями борців з імунізацією, в Женеві зневірились та махнули рукою на східноєвропейських дітей. Однак, є й хороші новини. За інформацією румунських джерел, найближчим часом уряд підготує законопроект, за яким батьки, що не роблять щеплення дітям, притягатимуться до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Джерело

Вам також буде цікаво: