«eHealth збереже час та енергію пацієнтів й лікарів», – Уляна Супрун

6 квітня в Києві відбулась офіційна презентація демонстраційної версії перших складових електронної системи охорони здоров’я (eHealth) у рамках мінімального життєздатного продукту. Демо-версія допоможе наочно показати закладам, лікарям та пацієнтам логіку перших електронних сервісів для реформи первинної ланки – реєстрація закладів та лікарів, укладання декларацій між пацієнтами та лікарями.

Демонстраційна версія перших складових підготовлена зусиллями Проектного офісу eHealth у співпраці з бізнесом, експертами та професійним середовищем.

«Зараз лікарі 50% свого часу витрачають на папірці, на заповнення документів. З такими продуктами, як електронна система охорони здоров’я, вони зможуть зекономити дуже багато часу . На документальну роботу буде витрачатися 10-15%», – зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Я працювала на такій системі, коли була лікарем в США. Я одну годину витрачала на документи, на реєстраційні проблеми, а більшість часу спілкувалася з пацієнтами. Система так працювала, щоб мій час був ефективно використаний. Так само і з пацієнтами, бо вони також багато часу витрачають на збір своїх документів. Все буде в електронній формі. Ця інформація захищена, і кожен, хто має дозвіл, зможе знайти і подивитися, які документи потрібні. Це зекономить час і енергію, як пацієнтів, так і лікарів», – пояснила Уляна Супрун.

Вона поінформувала, що в понеділок пакет документів щодо eHealth буде поданий на голосування у Верховній Раді. Якщо вони будуть прийняті, то з 1 липня продукт можна буде використовувати на первинній ланці.

Читайте також: Чи здатна електронна система охорони здоров’я покращити стан вакцинації в Україні?

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь