Депутатам та президенту подарували “пакунки життя” з вимогою ухвалити “пацієнтські” закони

Сьогодні пацієнти України передали Президенту та народним депутатам майже півтисячі «пакунків Життя» з проханням підтримати «пацієнтські» законопректи.
Мова йде про реформаторський пакет законопроектів, розроблений Урядом: №6327 — про державні фінансові гарантії, №6328 — додаткові гарантії для учасників війни, №6329 — зміни до Бюджетного кодексу, №6347 — зміни до закону «Про публічні закупівлі». Ці законопроекти мають, нарешті, запустити в Україні реформу охорони здоров’я.

Акція розпочала з прес-брифінгу, де вимоги пацієнтської спільноти оголосили Ольга Стефанишина, БФ «Пацієнти України», Дарья Настенко, вагітна жінка та Дмитро Шерембей, Всеукраїнська мережа ЛЖВ

Передані представникам влади «Пакунки Життя» – це набори життєво необхідних речей, які необхідні українцям для профілактики та лікування: знеболювальні препарати, вакцини, крапельниці, стетоскопи, дефібрилятори тощо. Ці речі будуть доступними в українських лікарнях, якщо народні депутати проголосують за пакет «пацієнтських» законопроектів.

Особливий символічний пакунок з дитячими речами передала Президенту України вагітна жінка. Таким чином активісти закликали Президента України визнати пріоритетним реформаторський пакет «пацієнтських» законопроектів.

Зазначені законопроекти дадуть пацієнтам шанс отримувати покриті державою якісні медичні послуги, лікарям – нормальну зарплату та виведуть з тіні неформальні платежі.

Акція відбулася за ініціативою БФ “Пацієнти України” та Всеукраїнської мережі ЛЖВ. Захід підтримала ГО “Батьки за вакцинацію”.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь