Зима близько: де наші вакцини? Батьки йдуть на акцію протесту

17 жовтня 2017 року о 9.00 год. під стінами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (м. Київ, проспект Перемоги 120-А) розпочнеться мирна акція протесту під гаслом “Зима близько: де наші вакцини?”. Батьки з дітьми, лікарі та всі небайдужі прийдуть до Держлікслужби з вимогою забезпечити та захистити їх право вчасно зробити щеплення для профілактики грипу як найдієвішого способу попередити цю хворобу. Ініціатор акції – ГО «Батьки за вакцинацію».Для профілактики грипу в епідемічному сезоні 2017-2018 років в Україні перереєстрацію штамового складу в Україні пройшли 4 вакцини. Але станом на початок жовтня висновок Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про відповідність вакцин вимогам державних і міжнародних стандартів отримала лише одна з чотирьох вакцин в кількості всього 30 тис. доз на всю Україну. Це надзвичайно мало, щоб захистити українців від епідемії грипу та її наслідків.

Терміни появи рішення щодо видачі висновку про відповідність інших вакцин вимогам державних і міжнародних стандартів за результатами лабораторних досліджень з урахуванням даних досліджень стабільності серій вакцин, зазначених в Інформації щодо проходження державного контролю вакцин для профілактики грипу від 07.102017 р., поки не відомі.

Тому у вівторок, 17 жовтня 2017 року, учасники мирної акції протесту:

  • вимагатимуть від Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками першочергово провести контроль якості вакцин для профілактики грипу та публічно оприлюднити інформацію щодо отримання на контроль якості цих вакцин та дату його завершення, зазначивши причини затримки проведення контролю.
  • закликатимуть всі сторони, від яких залежить доступ українців до вакцин проти грипу, в тому числі, Державну службу з лікарських засобів, до багатостороннього діалогу з метою якнайшвидше вирішити це питання соціального значення та національної безпеки.

Слідкуйте за подією на Facebook

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь