«Щеплений – захищений!». Свято в столичній полікліниці

Сьогодні у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 Голосіївського району м.Києва відбулася святкова просвітницька акція «Щеплений – захищений!». Захід проведений з нагоди старту Українського тижня імунізації-2018.

Мета заходу – привернути увагу киян до важливості щеплень як ефективного та безпечного засобу попередження небезпечних інфекційних хвороб, а також повернути в українські родини традицію вакцинуватися.

Діти та дорослі, які завітали сьогодні до полікліники, мали змогу оглянути виставку дитячих малюнків на тему щеплень та здоров’я, зробити яскраве фото на пам’ять з «Вакцинальним Ведмедиком» та отримали просвітницькі матеріали та сувеніри. А на діток, які цього дня отримали щеплення, чекали спеціальні подаруночки.

Батьки та діти дякували організаторам за святковий настрій. У відвідувачів виникало чимало запитань щодо щеплень, на які вони отримували компетентні відповіді. Зокрема, багато батьків дізналися, що щеплення треба робити не лише дітям, але й дорослим.

Спеціальним гостем заходу став Ніязі Чакмак, керівник напрямку «Зміцнення систем імунізації» Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Співробітники ЦПМСД №2 влаштував для пана Ніязі екскурсію закладом, показали, як працює кабінет щеплень.

Окрім того, представник ВООЗ став спікером імпровізованої лекції для студентів Київського медичного коледжу ім. П.І.Гаврося, які також завітали на захід.

ГО «Батьки за вакцинацію» висловлює подяку за співпрацю персоналу Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Голосіївського району м.Києва, а також Отто Стойка, к.мед.н., головному лікарю Київського міського центру здоров’я.

Ініціатори та організатори проведення заходу: ГО «Батьки за вакцинацію», Київський міський центр громадського здоров’я, Київський міський центр здоров’я за партнерської підтримки ВООЗ.

Вам також буде цікаво: