Школа вакцинації у Львові

18 травня у Львові всі бажаючі могли відвідати «Школу вакцинації», організовану освітньою платформою Evidence factory за участі Школи біоетики УКУ, Академії сімейної медицини України та ГО «Батьки за вакцинацію». Захід призначався, в першу чергу, для допитливих батьків,що бажають отримувати доказові та фахові відповіді на свої запитання. Спікерами заходу виступили лікарі, що розвіяли всі міфи про вакцинацію та відповіли на найактуальніші питання батьків: Лариса Костюченко (керівник центру дитячої імунології ЗУСМДЦ, дитячий імунолог, дитячий алерголог, доктор медичних наук), Оксана Пушкарьова  (лікар-епідеміолог обласного методично-моніторингового центру КЗ ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр»), Степан Бегларян (лікар-педіатр, медичний блогер, популяризатор доказової медицини).

Також спікерами виступили мами-блогери, агенти змін з вакцинацію ГО «Батьки за вакцинацію» Інна Оніщенко (авторка блогу про виховання дітей та доказову медицину Skazhena Mama, що приїхала разом з головною героїнею свого блогу – донечкою Зіркою-Зоряною) та Наталя Бушковська (автор блогу про доказову медицину Evidence Based Mom та блогу про здоровий спосіб життя NinnaNanna). Спікери розповіли про роль доказової медицини у житті свідомих батьків та власний досвід прийняття рішень щодо вакцинації дітей.

Завершила захід актуальна та цікава доповідь фахівця з біоетики Наталії Цюпки «Вакцинація – питання загального блага чи особистий вибір кожного?” Маленькі глядачі, що прийшли разом з батьками, мали можливість поласувати солодощами та отримати казку-розмальовку про щеплення «Чарівна парасолька» від ГО «Батьки за вакцинацію».

Відеозаписи лекцій можна переглянути за посиланнями: https://www.facebook.com/yarynka.lesnyak/videos/1478914935548413/?hc_ref=ARS9j3_uN1nytyrAQp2qKXs52TPNJ54mCGRZRkeQpN2_zrflbstpMNkXxiaIZxsovZU (частина 1)

https://www.facebook.com/yarynka.lesnyak/videos/1479040875535819/?hc_ref=ARQn0voU8ISIWchyf60itXriblFhcwpUWB-18ybwF0LhvKzdieL_5rM2-okgqQhH9yI (частина2)

Вам також буде цікаво: