Батьки Івано-Франківська – за вакцинацію!

Згідно результатів опитування, що проводила ГО «Батьки за вакцинацію» минулого року, основним джерелом інформації про вакцинацію для українських пацієнтів є їхні лікарі. Тому діалог між лікарями та батьками з цього приводу є надзвичайно важливим – саме так можна забезпечити високе охоплення дітей щепленнями та зупинити спалахи вакцинокерованих хвороб. ГО «Батьки за вакцинацію» з радістю підтримує різноманітні тренінги та бесіди, що проводять лікарі з цієї теми. Цього разу цікава та змістовна бесіда «Діалог з батьками з питань вакцинації» за участі нашої ГО відбулася в Івано-Франківську 9 червня. Співорганізаторами заходу виступили ГО “Evidence factory”, лікувально-діагностичний центр “Мед-Атлант”, Асоціація сімейної медицини України та Тедді-клуб.

Поки дітки розважалися розмальовками, аквагримом та іграми з аніматором, батьки отримували відповіді на всі свої запитання щодо вакцинації від фахівців.

Спікерами виступили Федір Лапій (член правління ГО «Батьки за вакцинацію, лікар-імунолог, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П.Л.Шупика, експерт МОЗ з напрямку «Інфекційні хвороби. Паразитологія»), Віра Сем’янчук (лікар-педіатр, дитячий імунолог-алерголог ЛДЦ «Мед-Атлант», доцент кафедри дитячих хвороб ПО НМУ м. Івано-Франківська), Ярина Романишин (дитячий лікар-імунолог відділення педіатрії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру м. Львів).

Від яких захворювань захищає вакцинація? Які протипокази вона має? Чи є профілактичні щеплення безпечними та ефективними? Лікарі відповіли на всі питання батьків та розвіяли найпоширеніші міфи про вакцинацію. Крім того, деякі мами, що змінили своє ставлення до вакцинації, поділилися своїми історіями з усіма присутніми.

ГО «Батьки за вакцинацію» щиро дякує співорганізаторам заходу, спікерам, а також всім батькам, що знайшли час відвідати захід та отримати важливу інформацію, що допоможе захистити здоров’я та життя їхніх дітей!

Вам також буде цікаво: