Агенти змін до проведення Всесвітнього дня боротьби з поліо готові!

12-14 вересня 2018 року у Львові у медичному центрі Medicover відбувся Третій тренінг Агентів змін з вакцинації. Організатором заходу виступила громадська організація «Батьки за вакцинацію», з якою Медичний центр Medicover цього року підписав Меморандум про співпрацю. Захід пройшов в рамках Школи вакцинації у Medicover за партнерської підтримки Rotary в Україні.

Хто ж такі Агенти змін з вакцинації? Це українці – батьки, медики, журналісти, керівники громадських об’єднань, тощо – які розуміють важливість вакцинації та готові змінити ставлення населення до цієї важливої теми. Це люди, яким не байдуже здоров’я української нації. Це ті, хто прагнуть змін на краще.

Це вже третій тренінг Агентів змін з вакцинації, організований ГО “Батьки за вакцинацію”. Цього разу захід зібрав близько 70 учасників. Метою тренінгу була підготовка регіональних команд до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом 24 жовтня. Тренінг включав такі навчальні блоки: медичний, організаційний, лідерський. Також організатори виділили час на обмін досвідом між командами Агентів змін з різних регіонів України.

Спікерами заходу виступили представники ВООЗ, МОЗ України, Київського міського центру громадського здоров’я, Rotary International, МЦ Medicover, а також громадські діячі, бізнес-тренери, медики та батьки, які мають успішний досвід в реалізації суспільно важливих проектів.

Проте учасники не лише дізналися багато корисної та актуальної інформації щодо імунопрофілактики (зокрема, профілактики поліомієліту та успіхів світової спільноти у справі викорінення цієї небезпечної хвороби).  Завдяки віце-президенту з розвитку Європи та країн Ближнього Сходу Міжнародного інституту культурних зв’язків та спеціаліст із розвитку партисипативного стратегічного управління та лідерства Світлані Саламатовій Агенти змін ознайомилися зі створенням ідеального соціального проекту  від задуму до PR-просування. Таким чином, один з днів тренінгу було присвячено виключно практичній роботі, результатом якої став детальний план заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліо в кожному з 12 регіонів України, де вже сформувалися місцеві команди Агентів.

Третій тренінг Агентів змін з вакцинації, організований ГО “Батьки за вакцинацію” сумісно з Ротарі в Україні, сформував команду однодумців – ГО “Батьки за вакцинацію”. Житомир. Три насичених дні роботи дали натхнення та інструменти для підготовки й проведення заходу у м. Житомирі та області. З метою максимального охоплення усіх зацікавлених у реалізації активностей 24 жовтня одночасно в усіх куточках України, про наші локальні ініціативи та покрокову їх реалізацію інформуватимемо у події”, – коментує учасниця тренінгу, керівник Житомирського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”, лікар-дитячий інфекціоніст Анна Кухарук.

Ну що, три дні тренінгу агентів змін з вакцинації минуло на одному подиху! Я повернулася із чітким розумінням що і як робити далі в боротьбі за право на здоров’я нас та наших дітей. Дуже вдячна організаторам, ГО “Батьки за вакцинацію” та Rotary за досвід та натхнення! Завдяки такій мотивації та злагодженій роботі ми впевнені: наше майбутнє без вакцинокерованих хвороб! Ми маємо достатньо сили і вмінь втілювати задуми на місцях! Вдячна всім учасникам та спікераи за знайомство і досвід! Кожен із вас сформував частину моєї впевненості в кращому майбутньому медичної системи нашої країни! Кому цікаво долучитися до проведення акції #стопполіо #endpolionow у Хмельницькому – пишіть в особисті – творитимемо історію разом!” – коментує учасниця тренінгу, консультант з грудного вигодовування, Агент змін з вакцинації Вікторія Потічко, м. Хмельницький.

Таким чином, програма Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом-2018 в Україні обіцяє бути насиченою. Слідкуйте за анонсами на нашій публічній сторінці та долучайтесь до заходів у своєму місті. Сьогодні світ як ніколи близький до подолання смертельно небезпечної хвороби, що забрала життя багатьох дітей в усьому світі. Але для цього нам – батькам, журналістам, лікарям, предстанвникам місцевої та центральної влади – потрібно об’єднати зусилля та зробити останній крок для того, щоб поліомієліт більше не загрожував життю жодної дитини.

Якщо Ви бажаєте долучитися до лав Агентів змін з вакцинації та брати участь у подібних заходах, пишіть нам: info@bzv.org.ua

Вам також буде цікаво: