Грип: прості речі рятують життя

“Грип: прості речі рятують життя” – девіз просвітницької кампанії  на тему профілактики грипу. Це спільний проект ГО “Батьки за вакцинацію”, ГО “Платформа здоров’я”,  а також Европейського бюро ВООЗ та українського представництва  ВООЗ. 

Мета проекту – розповсюдження інформації щодо необхідності профілактики грипу, а також способів його профілактики, що доступні в Україні.

Найефективнішим методом профілактики грипу, рекомендованим в усьому світі, є щорічна вакцинація від нього. Особливо актуальною вакцинація є для груп ризику, зокрема вагітних, людей літнього віку, пацієнтів з хронічними захворюваннями та медичних працівників. Згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоровя щонайменше 75% осіб з груп ризику мають бути щеплені від грипу, проте українська статистика, на жаль, є сумною: минулого сезону лише 1,5% осіб з груп ризику в Україні було вакциновано від цього захворювання.

Тому інформування населення щодо можливості попередження хвороби є надзвичайно важлививим. Цього року окрім проведення лекцій для батьків та медиків, круглих столів та інших інформаійно-лекційних заходів на тему профілактики грипу спільно з ГО “Платформа здоров’я” та ВООЗ ми випустили наочні та доступні для сприйняття роздаткові матеріали, які вже почали активно використовувати на своїх робочих місцях наші Агенти змін з вакцинації.

 

Ви також можете скористатися даними матеріалами, завантаживши їх за посиланням тут (кольоровий варіант) або тут (чорно-білий варіант).

Запобігання захворюванню – набагато безпечніша та ефективніша стратегія, ніж пасивне очікування можливого захворювання. Захистіть себе та своїх рідних, зробивши їм щеплення! Якщо ж Ви є медичним працівником, скористуйтесь розробленими нами матеріалами для більш ефективної роботи з Вашими пацієнтами.

Тільки спільним зусиллями ми зможемо захистити наших рідних та пацієнтів від грипу! Вакцинуймось, адже ми цього варті!

Вам також буде цікаво: