Компас здоров’я вказує на вакцинацію

ГО “Батьки за вакцинацію” продовжує брати участь в організації тренінгів з вакцинації для лікарів по всій Україні. Цього разу голова правління ГО “Батьки за вакцинацію” Федір Іванович Лапій  – лікар-імунолог, лікар-дитячий інфекціоніст, кандидат медичних наук,  доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім.П.Л.Шупика, експерт МОЗ за напрямком “Інфекційні хвороби. Паразитологія. Дитяча імунологія” – провів тренінг з вакцинації  «Ключ безпеки» для одеських медиків. Організатором заходу виступила Дитяча міська поліклініка №6 м. Одеси, відома одеситам як «Компас здоров’я».  Тренінг пройшов в рамках проекту «Zone of Space».

Під час зустрічі медики мали можливість поставити експерту будь-які питання стосовно теми профілактичних щеплень.

Велику увагу спікер приділив достовірним та перевіреним джерелам інформації про вакцинацію (сайтам ВООЗ, Центру громадського здоров’я, CDC, ECDC,  NHS тощо), в тому числі й онлайн-ресурсам ГО «Батьки за вакцинацію».

Всі учасники заходу мали можливість отримати роздаткові матеріали, підготовлені ГО «Батьки за вакцинацію»   (зокрема, довідники «Відповіді на складні питання батьків про вакцинацію», дитячі розмальовки “Чарівна парасолька” та зручні наочні календарі щеплень), та МОЗ України.

Щиро дякуємо всім лікарям та медсестрам, що знайшли час відвідати захід! Згідно результатів соціологічного опитування, проведеного ГО “Батьки за вакцинацію”, основним джерелом інформації про щеплення для більшості українців є їхні лікарі. Тому обізнаність медичних працівників у питаннях імунопрофілактики є надзвичайно важливою. Тільки разом ми – батьки та медики – зможемо захистити наших дітей від вакцинокерованих хвороб!

Якщо ви бажаєте організувати подібний захід у вашому медичному закладі або отримати наші роздаткові матріали, пишіть нам: info@bzv.org.ua

 

Дякуємо за фото Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради.

Вам також буде цікаво: