ГО «Батьки за вакцинацію» надіслала лист до МОЗ з запитом щодо наявності вакцин

Громадська організація «Батьки за вакцинацію» надіслала лист до МОЗ з запитом щодо наявності вакцин для проходження планових щеплень МОЗ надало відповідну інформацію.

батьки за вакцинацію

Ми отримали відповідь МОЗ.

В 2015 році прийняте рішення про передачу функції державних закупівель лікарських засобів та медичних препаратів міжнародним організаціям.

Таке рішення  було прийняте для того, щоб:

  • гарантувати високу прозорість закупівель,
  • забезпечити в майбутньому своєчасність поставок ефективних, безпечних і якісних лікарських засобів,
  • забезпечити економію бюджетних коштів на закупівлю препаратів.

Починаючи з жовтня 2015 року між МОЗ України, Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Програмою Розвитку ООН (ПРООН) в Україні підписано Договори,  які дозволили закупити вакцини через прозорий механізм міжнародних закупівель. 

Враховуючи механізм здійснення закупівель зазначеними міжнародними організаціями, перші поставки вакцин розпочалися в квітні, а саме, 13 квітня в Україну надійшла перша партія вакцини – проти корі, паротиту та краснухи у кількості 277 тис. доз, закупленої через ЮНІСЕФ. В подальшому очікуються поставки вакцини «ПЕНТАКСИМ» в кількості 416 тис. доз, закупленої через ПРООН.

МОЗ отримало від ЮНІСЕФ підтвердження здійснення закупівлі основних вакцин, які використовуються для проведення планових профілактичних щеплень.

Всього заплановано поставити в Україну вакцини закуплені за кошти 2015 року:

1

Вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи, флакон 2 дози GSK 1 260 000
2 Вакцина для профілактики гепатиту В LG Life Sciences 1 780 000
3 Вакцина для профілактики туберкульозу Intervax 2 517 000
4 Анатоксин або вакцина для профілактики дифтерії та правця (АДП) Intervax 919 000
5 Вакцина для профілактики кашлюка, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом Serum Institute 1 770 000
6 Анатоксин або вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена (АДП-М) Biological E 5 100 000
7 Вакцина для профілактики сказу GSK 90 000
8 Вакцина проти поліомієліту, бівалентна GSK/Sanofi 2 755 000

Ще одним важливим кроком в прискорені надходження вакцин безпосередньо до закладів охорони здоров’я  є оптимізація лабораторного контролю, що визначено внесеними змінами у відповідний наказ МОЗ.

 

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь