Громадські організації і здоровя людини, – брифінг у Львові

Сьогодні у Львові відбувся брифінг на тему «Громадські організації і здоров’я людини: діяльність Ротарі у боротьбі з поліомієлітом». У заході взяв участь Тимофій Бадіков, Голова правління ГО «Батьки за вакцинацію» – громадської організації, що створена та працює за підтримки Ротарі в Україні.

Захід проведений з нагоди візиту Міжнародного директора Ротарі Інтернешнл пана Пера Гойєна ( Mr. Per Høyen) до Львова.

У брифінгу взяли участь:

  • PER HØYEN, Директор Ротарі Інтернешнл
  • Павло Кашкадамов, Колишній Губернатор Дистрикту 2230 Ротарі Інтернешнл (Україна-Польща-Білорусь), Член НКППУ, Ротарі клуб ЛЬВІВ
  • Мирослав Гаврилів, Колишній Губернатор Дистрикту 2230 Ротарі Інтернешнл (Україна-Польща-Білорусь), Ротарі клуб ЛЬВІВ
  • Сергій Завадський, Голова Національного комітету Поліо Плюс в Україні (НКППУ), Ротарі клуб КИЇВ СІТІ
  • Мирослава Новосільська, Член НКППУ, Ротарі клуб ЛЬВІВ КНЯЖИЙ, лікар-трихолог, трансплантолог.
  • Наталія Тімко, лікар-епідеміолог обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст Департаменту ОЗ ЛОДА з епідеміології
  • Тимофій Бадіков, Голова правління ГО «Батьки за вакцинацію»

Ключовою глобальною програмою, яку проводить Ротарі вже протягом 30 років, є Програма боротьби за викорінення поліомієліту у світі, – наголосив Пер Гойєн, виступаючи на брифінгу. Він нагадав, що У 1988 році за пропозицією Ротарі була створена Глобальна ініціатива з викорінення поліомієліту (ГІВП), до складу якої, крім Ротарі, входять також: ВООЗ, ЮНІСЕФ, CDC, Фонд Біла та Мелінди Гейтс, уряди багатьох країн світу. Роль Ротарі в цій ініціативі полягає в здійсненні збору пожертв на боротьбу з поліомієлітом, а також в проведенні заходів поширення серед населення інформації про вакцинацію від поліомієліту, агітація батьків до участі в національних днях імунізації та залучення волонтерів там, де це необхідно.

Успіхи цієї ініціативи є визначними. На програму викорінення поліомієліту лише Ротарі клуби по всьому світу зібрали пожертв на суму більш як 1,5 мільярди доларів США. З часу заснування ГІВП кількість випадків поліомієліту в світі впала на 99%, з 350 000 випадків на рік у 1988 р. до менше 100 випадків у 2015 році. Лишилося лише дві країни (Афганістан та Пакістан), в яких на певних територіях ще циркулює дикий вірус поліомієліту. В деяких країнах ще час від часу відбуваються спалахи поліомієліту, з якими проводиться ефективна боротьба.

12915

Ротарі клуби в Україні за сприяння глобальної Програми Поліо Плюс активно допомагали в поширенні інформації щодо поліомієліту та необхідності вакцинації дітей у відповідь на спалах цієї хвороби, що зафіксований минулого року. Зважаючи на спекуляції навколо цієї теми, одним з важливих інструментів на шляху подолання спалаху цієї хвороби є донесення достовірної інформації про вакцини та вакцинацію до медиків та батьків. Тому, за ініціативою ротарійського Національного комітету Поліо Плюс в Україні вже в дев’яти містах нашої країни проведені круглі столи та інші публічні акції, присвячені цій темі. Були надруковані та поширені в поліклініках, садочках та школах серед батьків інформаційні буклети, плакати та інші інформаційні матеріали, – розповів Голова Національного комітету Поліо Плюс в Україні Сергій Завадський.

Прагнення об’єднати свідомих батьків, які розуміють важливість імунізації для здоров’я дітей, стало поштовхом для створення Громадської організації «Батьки за вакцинацію», основною метою якої є надання батькам достовірної та фахової інформації щодо імунізації. “Ротарі в Україні готово всіляко підтримувати діяльність цієї молодої громадської організації”, – додав Сергій Завадський.

Українські діти повинні мати ті ж права, як і інші діти в Європі, – наголосили учасники брифінгу. Вони закликали національних лідерів захистити дітей України від хвороб, що попереджаються завдяки вакцинації, шляхом здійснення реєстрації життєво необхідних вакцин в країні, починаючи з актуальної потреби в двовалентній ОПВ.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь