ГО “Батьки за вакцинацію” направило звернення до МОЗ

ГО “Батьки за вакцинацію” направила звернення до МОЗ на ім’я в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун про сприяння просвітницькій та інформаційно-роз’яснювальній роботі серед батьків щодо необхідності вакцинації.

13918757_1016824718366323_1245837612_o

Шановна пані Уляно!

Від імені ГО «Батьки за вакцинацію» дозвольте привітати Вас з призначенням на посаду виконуючого обов’язки Міністра охорони здоров’я України. Маємо надію, що з Вашим приходом система охорони здоров’я стане більш міцною та досконалою, а очолюване Вами відомство буде налаштоване на плідну співпрацю з громадськими організаціями.

Діяльність ГО «Батьки за вакцинацію» спрямована на запобігання інфекційним хворобам через забезпечення загально доступної імунізації. Ми готові підтримувати всі ініціативи МОЗ, спрямовані на захист дітей через імунопрофілактику та, в свою чергу,  звертаємося до Вас особисто та очолюваного Вами Міністерства з проханням сприяти діяльності нашої громадської організації.

Одним із головних напрямів діяльності ГО «Батьки за вакцинацію» є проведення просвітницької та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків щодо необхідності вакцинації та надання достовірної інформації громадянам України про вакцинацію. Ми вже організували та провели низку зустрічей для батьків з медичними фахівцями в галузі імунізації у різних містах України. Ці заходи демонструють, що такий діалог із медиками допомагає батькам позбутися страхів, знайти відповіді на актуальні питання щодо щеплень та прийняти рішення вакцинувати свою дитину. Більш детально про ці заходи можна дізнатися на веб-сайті організації: bzv.org.ua

Досвід свідчить, що такі освітні заходи виправдовують свою мету та їх потрібно проводити й надалі. Але для досягнення головної мети – запобігання інфекційним хворобам через забезпечення загально доступної імунізації, наша громадська організація потребує допомоги Міністерства охорони здоров’я України та місцевих підрозділів відомства.

У зв’язку з цим звертаємося до вас із проханням:

  • допомагати нам отримувати оперативну інформацію щодо вакцин, включно з їхньою наявністю в медичних закладах України;
  • надати контакти медичних експертів у регіонах, які можуть допомогти ГО «Батьки за вакцинацію» в організації та проведенні зустрічей з батьками з питань вакцинації;
  • звернутися до департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій з проханням сприяти просвітницькій роботі нашої організації та поінформувати їх про те, що ми будемо звертатися до них по допомогу.

Сподіваємося, що ефективна співпраця громадськості з органами влади допоможе Україні захистити своїх дітей від страшних інфекційних хвороб, яким можна запобігти вакцинацією, та зробити свій внесок у глобальну боротьбу за ліквідацію цих хвороб.

Наперед вдячні Вам, шановна пані Уляно, за сприяння.

З повагою

Голова Правління

Тимофій Бадіков                                                                                                                  

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь