Дитячі кардіохірурги та імунологи об’єднуються для захисту дітей шляхом вакцинації

Сьогодні у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві відбулася зустріч лікарів з головним дитячим імунологом ГУОЗ м.Києва Федором Лапієм.

зустріч у Дитячому кардіоцентрі

Відповідаючи на питання лікарів Дитячого кардіоцентру, Федір Лапій, зокрема, зазначив:

«В Україні на сьогоднішній день не вирішено питання вакцинації дітей з кардіохірургічними патологіями. На відміну від інших країн, в Україні відсутні настанови щодо вакцинації цієї групи пацієнтів як до оперативного втручання, так і після нього.

За настановами, які є в світі, та накопиченим досвідом, ці діти не мають протипоказань до вакцинації загалом, а крім того, потребують додаткового захисту шляхом вакцинації проти грипу, пневмококової інфекції, вітряної віспи.

Сподіваюсь, що плідна співпраця дитячих імунологів та педіатрів з дитячими хірургами в результаті зрушить це питання в Україні і призведе до появи настанов, аби діти були своєчасно захищені від інфекційних захворювань».

Під час зустрічі спеціалісти Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії висловили готовність до співпраці з експертами з імунізації задля попередження інфекційних хвороб та захисту здоров’я дітей України.

Ця зустріч у Дитячому кардіоцентрі була організована за сприянням та за участю голови правління ГО «Батьки за вакцинацію» Тимофія Бадікова. Він знайомий з темою дітей з кадіохірургічними патологіями з власного досвіду, адже є батьком дитини з вродженою вадою серця.

Тимофій Бадіков

«Дякую лікарям Центра дитячої кардіології та кардіохірургії за те, що допомогли зберегти життя моєму синові», – сказав Тимофій Бадіков під час зустрічі. Від свого імені та від імені батьків, які розуміють значення імунізації у попередженні інфекційних хвороб він подякував Федору Лапію за активну позицію та підтримку дій, спрямованих на захист здоров’я дітей.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь