Вакцинація та аутизм: наукові факти

Міф про те, що вакцини якимось чином пов’язані з аутизмом, здебільшого поширений в західних країнах. Він бере початок з публікації в 1998 році публікації сумнозвісної статті у виданні The Lancet. Ендрю Вейкфілд припустив, що вакцина проти кору паротиту краснухи (MMR) може бути пов’язана з аутизмом.

Але Вейкфілд приховав, що в нього були свої інтереси піднімати цей міф. Зокрема, він сам подав заявку на отримання патенту на вакцину проти кору.

В подальшому було здійснено понад 10 досліджень, які довели, що Ендрю Вейкфілд сфальсифікував факти. The Lancet спростував минулу публікацію. Вчинок лікаря був класифікований як порушення професійної етики, а у 2010 році його виключили з медичного реєстру Великобританії.

Скачати інфографіку можна за посиланням

вакцинація та аутизм

Переклад – Олена Кожевнікова на прохання ГО “Батьки за вакцинацію”.

Одним з доказів того, що не існує жодного зв’язку між вакцинами та аутизмом, є приклад Японії. Там вакцину MMR замінили на моновакцину в середині 1993 року. Але захворюваність на аутизм продовжує зростати. Після цього антивакцинатори переклали відповідальність на тіомерсал та ртутьвмістні компоненти, які в невеликих кількостях використовувалися в деяких вакцинах в якості консерванту (до речі, в MMR їх не включає). У 2000 році тіомерсал було вилучено з усіх запланованих дитячих вакцин. Якщо б він впливав на зростання захворюваності на аутизм, можна було б очікувати різке падіння після вилучення цього компоненту. Замість цього захворюваність на аутизм продовжує зростати.

Подальші докази походять з огляду вичерпного вивчення 12000 наукових статей, що охоплюють вісім різних вакцин. Ці дослідження також прийшли до висновку, що не було ніякого зв’язку між вакцинами і аутизмом.

Проте, міф існує й сьогодні. Одна з причин – те, що час діагностики аутизму збігається з часом, коли дітям роблять кілька щеплень. Крім того, в даний час ми не знаємо, що викликає аутизм. Але ми знаємо, що НЕ викликає – це вакцини.

А ось кілька доведених фактів про вакцинацію:

  • Завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу.
  • Захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%, ще трохи й людство назавжди знищить цю страшну хворобу.
  • Знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, кашлюк, краснуху, захворюваність менінгітами, раком печінки.
  • Глобальна смертність від кору знизилася на 75%
  • Знизилася щорічна смертність від правця новонароджених більш ніж у 13 разів.

Отже у такий спосіб, вакцини проявили себе, як найкращий оборонець від епідемій, які раніше вбивали або залишали інвалідами мільйони дітей і дорослих. Жодне інше медичне втручання не зробило більше для порятунку й поліпшення якості життя.

Але є й сумна статистика:

Щорічно понад 1 000 000 дітей грудного та раннього віку вмирають від інфекційних захворювань, яким можна запобігти вакцинацією.

Робимо висновки…

 

Вам також буде цікаво: