Ціна НЕщеплення: львівські лікарі рятують 8-річну дитину від правця

У Львові 8-річний хлопчик потрапив у реанімацію Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Три тижні тому він зазнав невеликої травму ноги, згодом сталося зараження, ймовірно у рану потрапив збудник правця. Згодом з`ясувалось, що батьки не зробили дитині жодного щеплення. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Наталія Тімко, головний епідеміолог Львівщини.

За її словами, хлопчик ще з дитинства не отримував будь-якого щеплення – через відмову батьків.

«Три тижні тому у дитини сталась невелика травма ноги – хлопчик пошкодив великий палець на нозі, ймовірно, туди потрапив збудник правця.

Згодом бабуся помітила, що у дитину почало судомити, він не міг нормально відкривати рот”, – розповіла Наталія Тімко.

“Відтак, в  суботу, 27 серпня, близько 22:40 хлопчика було госпіталізовано у реанімаційне відділення.  Станом на сьогодні йому введена протиправцева сироватка у повному обсязі, лікарі борються за його життя”, – зазначила епідеміолог.

“Кількість летальних випадків, якщо людина не отримала щеплення проти правцю, становить 50-80%. Останні такі чотири випадки на Львівщині зафіксовані у 2008 році – тоді двоє людей померло”, – додала Наталія Тімко.

Варто відзначити, що вакцинація проти правцю потрібна дитині у 2,4,6 18 місяців, далі у 6 та 14 років. Щодо дорослих, то їм щеплення потрібно робити один раз на кожних 10 років.

«Ну от і дочекалися. Маємо правець у 8 річної дитини. Жодного щеплення не має через відмову батьків. Люди! Схаменіться! Це реально страшно! Зараз є вакцини. Біжіть і робіть щеплення поки не пізно! Нагадую, дорослим слід 1 раз в 10 років! Найменший поріз може принести біду!» – закликала всіх головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко на своїй Фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, наприкинці липня у Дніпропетровську на межі смерті від правця  опинилася 5-річна дитина

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь