Які вакцини є в Запорізькій області? Офіційна інформація

На адресу організації ГО «Батьки за вакцинацію» надходять скарги від батьків з приводу відсутності вакцин для планових щеплень. Зокрема, й тих, які за інформацією, що оприлюднена на офіційному сайті МОЗ України, вже розподілені по регіонам. А саме:

  • вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи,
  • вакцини для профілактики гепатиту В,
  • комбінованої вакцини для профілактики кашлюка (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована),
  • вакцини для профілактики гемофільної інфекції типу b.

В зв’язку з цим ми звернулися до структурних підрозділів з питань охорони здоров’я в регіонах з проханням надати актуальну інформацію щодо наявності вакцин для планових щеплень в медичних закладах регіону.

Департамент охорони здоров’я Запорізької обласної ради першим надіслав на адресу ГО «Батьки за вакцинацію» відповідь на цей запит. В листі, зокрема, повідомляється наступне:

«У 2016 році вакцини, які закуплені за кошти державного бюджету, та надходили до Запорізької області шляхом централізованого постачання, отримані у кількості від 20% до 35% від річної потреби».

В додатку до листа – повна інформація про залишки імунобіологічних препаратів у закладах охорони здоров’я Запорізької області станом на 25.08.2016.

За посиланням дивіться розгорнуту відповідь Запорізької ДОЗ щодо наявності вакцин

Вам також буде цікаво: