Дорослим також потрібні щеплення проти правця та дифтерії, – МОЗ

МОЗ здійснило поставку практично всіх вакцин, які є в Календарі профілактичних щеплень. Про це повідомив Сергій Платов, заступник начальника Управління громадського здоров’я МОЗ, виступаючи на прес-конференції, присвяченій відновленню планової вакцинації проти поліомієліту. вакцинація

Він пояснив, що з понеділка, 26 вересня, почали розвозити по регіонам оральну поліомієлітну вакцину. Також розвозиться вакцина для профілактики кашлюка, дифтерії та правця. Перед цим була поставлена вакцина БЦЖ в достатній кількості (2,5 млн. доз). Зараз очікується додаткова поставка вакцини проти кору, паротиту та краснухи. Перед тим була поставлена вакцина для профілактики дифтерії та правця як для дітей, так і для дорослих (АДП-м).

«АДП-м використовується для щеплень дорослим. Хочу наголосити, що доросле населення також повинно вакцинуватись проти дифтерії та правця кожні 10 років. Це закладено Календарем щеплень. Дорослі, які не отримали щеплень, мають звернутися в поліклініки, щоб отримати щеплення проти дифтерії та правця. Цих вакцин достатньо.  Якщо десь немає, звертайтеся до управлінь та департаментів охорони здоров’я, тому що міністерство забезпечує на рівні регіону. Ми поставляємо на обласні склади, потім воно має розподілятися по потребі в кожний лікувальний заклад. Це міра відповідальності структурних підрозділів на місцях», – розповів Сергій Платов.

Зверніть увагу: Відтепер зручний Календар щеплень доступний у форматах для друку

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь