Батьків Києва запросили приводити дітей на щеплення

У дитячих поліклініках Києва зараз працюють 74  медичних кабінетів, куди батьки можуть звернутися, аби зробити щеплення своїм дітям. Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови.

Кабінети щеплень працюють у всіх районах столиці. За щепленнями можна також звертатись і до приватних клінік Києва.

Сьогодні Київський міський голова Віталій Кличко, в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс та посли Канади та США відвідали дитячу поліклініку №2 м.Києва. Поважні гості оцінили умови вакцинації дітей та обговорили проблеми імунізації в нашій країні.

вакцинація

Як зазначила Уляна Супрун, Україна закупила всі вакцини, необхідні для планових щеплень на 2015-2016 роки. Вона додала, що посольство Канади допомогло Україні як із закупівлею препаратів, так і холодильників для зберігання вакцин.

За офіційними даними, в Україні критично низький рівень охоплення дітей щепленнями. Мер столиці В.Кличко назвав головним завданням влади в нинішній ситуації з вакцинацією інформування громадян щодо важливості імунізації дітей.

«Треба робити все, пояснювати та переконувати батьків, що вакцинація – це найбільш ефективний шлях до того, щоб дитина зростала здоровою та була захищена від небезпечних хвороб. Ми маємо популяризувати вакцинацію, наголошувати, що сьогодні доступні якісні вакцини, робити все, щоб рівень забезпечення всіма вакцинами в столиці та в країні досяг світового рівня», – зазначив Київський міській голова.

наявність вакцин

За 9 місяців 2016 року Київ отримав 500 тисяч доз вакцин (55% від загальної річної потреби), інформує Департамент охорони здоров’я. Столиця повністю забезпечена вакцинами для дітей до 2-х років проти туберкульозу, дифтерії, правця, поліомієліту, кашлюку, гемофільної інфекції; також доступні препарати для ревакцинації дітей проти дифтерії, правця, поліомієліту у віці 6 років, 14 та 16 років. Крім того, за кошти міського бюджету закуплено вакцину проти гепатиту В для медиків з групи ризику.

Фото з Фейсбук-сторінок Уляна Супрун та UNICEF Ukraine

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь