Україна має найнижчий рівень планової вакцинації у світі – ООН

На сьогодні Україна має найнижчий рівень планової вакцинації у світі. Про це УНІАН повідомили в Представництві ООН в Україні. Зазначається, що за останніми даними Міністерства охорони здоров’я (станом на серпень 2016 року), тільки 30% дітей в Україні повністю вакциновані від кору, 10% – від гепатиту В та лише 3% – від дифтерії, коклюшу та правця.

Однією з причин критично низького рівня охоплення імунізацією в Україні фахівці називають перебої з постачанням вакцин, що мали місце протягом останніх років. «Для подолання цієї проблеми та за запитом Міністерства охорони здоров’я України ЮНІСЕФ закупив вакцини для захисту від небезпечних захворювань, яким можна запобігти за допомогою вакцин, такі як БЦЖ (від туберкульозу), КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцини від гепатиту Б, АКДС (від дифтерії, правцю та кашлюку), АДП-М (від дифтерії та правцю для дорослих), АДП (від дифтерії та правцю для дітей), вакцини проти сказу і вакцини bOPV (бівалентна оральна поліомієлітна вакцина)», – заявили в Представництві ООН.

вакцинація

Наголошується, що всі ці вакцини вже доставлені в Україну та доступні у медичних закладах по всій країні.Нинішніх запасів вакцин достатньо для задоволення потреб у плановій імунізації в Україні на 4-6 місяців. Зараз завершується робота над договором між ЮНІСЕФ та Міністерством охорони здоров’я стосовно закупівель вакцин та антиретровірусних препаратів у 2016 році.

«Ми закликаємо Міністерство охорони здоров’я та всіх медичних працівників України відновити планову імунізацію та працювати над подальшим збільшенням охоплення вакцинацією українських дітей», – заявила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

«Рівень вакцинації в Україні має відповідати європейському. За допомогою наших міжнародних партнерів ми налагодили постачання якісних вакцин в Україну та працюємо над відновленням рутинної імунізації. Закликаємо медичних працівників та батьків провести вакцинацію своїх дітей для того, щоб захистити їхнє життя та здоров’я», – наголосила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Вам тако буде цікаво: Як проводиться вакцинація дітей з порушеним Календарем щеплень?

Джерело

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь