Інфекціоніст Наталія Винник розказала, як населення ставиться до вакцинації

Згідно з даними дослідження, 78% українців позитивно ставляться до вакцинації, ще 6% не мають думки з цього приводу і 15% ставляться негативно. Про це під час круглого столу сказала виконавчий директор ГО “Імунний щит нації” Наталія Винник, передає кореспондент УНН.

“У нас на сьогоднішній день є дані дослідження, з якого відомо, що 78% українців позитивно ставляться до вакцинації. І якщо взяти ще часточки 6% та 11%, яким або все одно, або їх думка скоріш негативна, то це якраз та частка, на яку можна інформативно впливати і переносити у поле тих, які стають прихильниками вакцинації. Інші дослідження, які проводили безпосередньо на місцях, вказують на те, що у нас більше 70% прихильників вакцинації”, – повідомила вона.

Крім того Наталія Винник наголосила на необхідності спрощення процедури вакцинації. Зараз ця процедура займає у середньому три дні.

“Я також пропоную спростити процедуру організації щеплення проти грипу. Що я маю на увазі. На сьогоднішній день, якщо я хочу зробити щеплення – я йду до свого лікаря, він мені виписує рецепт, я мушу придбати цю вакцину, для цього я їду, шукаю, де в якій аптеці є ця вакцина, а потім з аптеки їду знов до лікаря. Це довгий механізм, я за те, щоб його спростити. Організаційно це дуже складно”, – сказала вона.

Цього сезону в Україні очікується три штами грипу. Крім традиційних каліфорнійського H1N1 та грипу типу В, буде циркулювати грип “Гонконг” Н3N2, який пошириться по території України вперше.

Нагадаємо, що Громадська організація «Батьки за вакцинацію» проводила опитування серед вагітних жінок щодо їхнього ставлення до вакцинації. З результатами опитування можна ознайомитися за посиланням.

Вам також буде цікаво: