Щеплення проти грипу актуальне в будь-який період епідсезону, – МОЗ

Залишків вакцин в державних медичних закладах України недостатньо, щоб вплинути на рівень захворюваності на грип. Але в Україні є в наявності вакцина проти грипу «ВАКСІГРИП» (виробник Санофі Пастер С.А., Франція). Щоб захистити населення, місцева влада може закупити вакцини за кошти місцевих бюджетів та інших незаборонених законодавством джерел. Про це йдеться у листі МОЗ від 11 січня на адресу Департаментів/Управлінь охорони здоров’я в регіонах.

В Міністерстві звертають увагу, що, згідно з рекомендаціями ВООЗ, щеплення проти грипу можна зробити у будь-який період епідсезону, з урахуванням можливості виникнення кількох підйомів зростання захворюваності на грип.

Вам також буде цікаво: Важкий грип вражає трахею і починається з температури від 39 градусів, – провідний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська

Низька температури повітря та канікули в навчальних закладах сприяли зниженню захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на початку року. Але за прогнозами, наступний пік атаки грипу очікується з лютого та триватиме аж до початку квітня, повідомила Тетяна Дихановська, керівник центру грипу та ГРВІ при МОЗ.

За офіційними даними, з початку епідемічного сезону грипом та ГРВІ захворіли понад 3 млн. українців, 18 людей померли від ускладнень грипу. Найбільш ефективним засобом профілактики грипу та його ускладнень визнана вакцинація.

Читайте також: Де, як та за якою вартістю отримати щеплення проти грипу в Києві?

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь