Зустріч представників ГО “Батьки за вакцинацію” з майбутніми матусями

Сьогодні в санаторії Жовтень відбулась зустріч представників ГО “Батьки за вакцинацію” з майбутнімі матусями.

Громадська організація «Батьки за вакцинацію» рік тому проводила опитування серед 100 вагітних жінок щодо їхнього ставлення до вакцинації.

Вагітним задавали питання, чи планують вони робити щеплення своїй дитині. А також просили пояснити свій вибір.

Результати виявилися наступними:

19 % – виступили проти вакцинації, пояснюючи це рішення принциповою позицією щодо вакцинації або відсутністю якісних вакцин в Україні.
12 % — зазначили, що вони будуть робити щеплення пізніше — після досягнення дитиною певного віку (вказувався вік 6 місяців, 1 рік, 3 роки). Основний аргумент на користь цього рішення зазначався – «повинен сформуватися власний імунітет у дитини».
20 % — планують робити щеплення, але не всі, вважаючи деякі вакцини неефективними та непотрібними.
26 % — планують робити щеплення, зазначаючи, що вакцинація захищає дитину і краще запобігти захворюванню, ніж лікувати його.
23 % — не визначилися чи будуть вони робити щеплення дитині, зазначаючи, що ще не замислювалися над цим питанням та не отримували інформацію щодо щеплень.

Отже, як мінімум, 23 % жінок – майбутніх мам – потребують додаткової та достовірної інформації щодо вакцинації для того, щоб вирішити, чи робити щеплення.

Всі слухачі отримали Довідник з вакцинації.

Крім того, ми запросили майбутніх мам розвіяти свої сумніви щодо вакцинації, відвідавши лекцію кращого в Україні експерта з вакцинації, доцента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика, лікаря дитячої імунології, члена правління ГО “Батьки за вакцинацію” Федора Лапія.


Лекція “Здоров’я дитини. Імунітет. Вакцинація” відбудеться в рамках Фестивалю «Щастя – бути мамою!». Всі бажаючі можуть відвідати лекцію та отримати фахофу та експертну відповідь на всі питання!

Де відбудеться лекція: Санаторій «Жовтень», Київ, Конча Заспа, Столичне шосе, 27км. Головний корпус, актова зала
Коли: 27 вересня о 15.30

Низьке охоплення вакцинацією в Україні призводить до високих ризиків поширення інфекційних захворювань та створює критичну загрозу для загального стану здоров’я населення країни. Українське суспільство потребує більшої обізнаності щодо проблематики вакцинації. Лише спільними зусиллями громадськості, медиків та представників влади, які визнають цю проблему, Україна може досягти змін на краще.

Вам також буде цікаво: