Доказова медицина розвінчує міфи про вакцинацію

13 січня лекторій з доказової медицини EviDays, що вже набув популярності серед медиків, пройшов в Одесі. Організувала захід освітня платформа для медиків M-Gate за підтримки ГО “Батьки за вакцинацію”.

Спікерами виступили Федір Лапій  (головний дитячий імунолог м. Києва, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії ім. П. Л. Шупика, експерт МОЗ України за напрямком «Інфекційні хвороби», член правління ГО «Батьки за вакцинацію»), Дмитро Самофалов (доцент кафедри дитячої хірургії Одеського національного медичного університету, позаштатний спеціаліст із стандартизації медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації), Наталія Вільнер (сімейний лікар, “Медичний дім ODREX). Федір Лапій розповів про принципи пошуку та верифікації інформації в медицині, вимоги до сучасних досліджень та сутність науково-доказової медицини, що має прийти на зміну “медицині шкіл та думок”, що властива для України.

Дмитро Самофалов розвінчав 10 найпопулярніших “міфів” про вакцинацію (“щеплені й нещеплені хворіють однаково часто“, “вакцини викликають аутизм”, “вакцини навантажують імунітет” тощо).

 

Наталія Вільнер розповіла про основні підходи, практичні рекомендації та схеми лікування для дітей та дорослих з пневмонією, засновані на настановах BTS : British Thoracic Society, IDSA: Infectious Diseases Society of America; ATS: American Thoracic Society. Також лікар відзначила важливість та ефективінсть профілактики пневмонії за допомогою профілактичних щеплень від пнемококової інфекції.

Після завершення заходу гості – лікарі та студенти-медики – мали можливість поставити спікерам питання та отримати в подарунок від ГО “Батьки за вакцинацію” довідники “Відповіді на складні питання батьків про вакцинацію”, створені за участю Федора Лапія. Адже доказова медицина – за вакцинацію!

Вам також буде цікаво: