В гостях у “Школи лікаря Комаровського”

6 лютого героєм чергового випуску програми “Школа лікаря Комаровського” став Тимофій Бадіков – голова правління ГО “Батьки за вакцинацію”.

Темою передачі стала роль батьків у забезпеченні захисту дітей від інфекційних хвороб шляхом профілактичних щеплень. Перш за все, батьки можуть і повинні контролювати державу, щоб та якісно турбувалася про здоров’я дітей – саме це є одним з напрямків діяльності ГО “Батьки за вакцинацію”. Об’єднавшись, батьки можуть підвищити рівня обслуговування їхніх дітей у медичних закладах, організовуючи зустрічі для лікарів з залученням провідних спеціалістів у сфері вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГО “Батьки за вакцинацію” та клініка лікаря Комаровського “Клініком” підписали меморандум про співпрацю

Крім того, батьки мають володіти достовірною інформацію про календар щеплень, протипокази до вакцинації та особливості післявакцинального процесу, щоб щеплення пройшло для дитини якомога легше – адже саме батьки наглядають за дитиною після вакцинації.  Також дуже важливо. щоб активну роль у процесі грав батько дитини – він може, наприклад, зайняти чергу до кабінету вакцинації, доки мама з дитиною гуляють на свідому повітрі, чи пошукати  інформацію про безпеку тієї чи іншої вакцини, якщо мама не може цього зробити через брак вільного часу.

ГО “Батьки за вакцинацію” щиро дякує Євгену Олеговичу Комаровському за співпрацю та просвітницьку діяльність!

Вам також буде цікаво: