Продовжуємо відзначати найкращі кабінети щеплень

За рекомендаціями Агентів змін з вакцинації ГО «Батьки за вакцинацію» продовжує нагороджувати найкращі кабінети щеплень по всій Україні. Відзнаки-гравітони вже отримали кабінети щеплень в Одеській, Львівській, Запорізькій, Тернопільській, Дніпропетровській, Полтавській, Харківській областях та м. Києві. Лікарі та медичні сестри, що працюють у цих кабінетах, знаходять індивідуальний підхід до своїх пацієнтів, та роблять все від них залежне, щоб діти були захищені від інфекційних хвороб.

Цього разу відзнаку отримав кабінет щеплень філіалу Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеси. Працівники кабінету завжди активно інформують відвідувачів про важливість вакцинації та надають поради щодо наступних щеплень та поведінки у післявакцинальний період. Один з інструментів, що використовують для цього медичні сестри – друковані матеріали від ГО «Батьки за вакцинацію». Наприклад, цього тижня всіх маленьких одеситів, що прийдуть на щеплення, очікує подарунок – казка-розмальовка «Чарівна парасолька», що розповідає дітям про важливість вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагороджуємо найкращі кабінеті щеплень

Задля безпеки маленьких пацієнтів в кабінеті завжди наявні всі необхідні медикаменти на випадок анафілактичного шоку чи інших тяжких алергічних реакцій на щеплення. Нагадуємо читачам, що хоча подібні випадки відбуваються вкрай рідко, пацієнтам рекомендують перебувати в медичному закладі протягом 30 хвилин після щеплення.

 

Вакцини зберігаються у якісних сучасних холодильниках, температурний режим їх зберігання суворо контролюється. На випадок аварійних ситуацій розроблено план, чітко відпрацьований персоналом поліклініки.

Проте у тих батьків, що все ж таки сумніваються, чи дотримано режим зберігання вакцин, завжди є можливість особисто перевірити термоіндикатори, що наявні на кожному флаконі з вакциною, та навіть сфотографувати їх. Також за бажанням батьки можуть ознайомитись з сертифікатами якості кожної вакцини.


Ну і, звичайно, дуже важливим є ставлення медпрацівників до маленьких пацієнтів і їхніх батьків. «Направляйте усіх до нас, ми з радістю усе розповімо!» – каже медсестра кабінету щеплень Людмила Ткаченко (на фото вона отримує відзнаку разом з завідувачкою 2 педіатричного відділення Валентиною Пилипенко).

ГО «Батьки за вакцинацію» щиро дякує адміністрації і співробітникам Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеси за турботу про здоров’я та безпеку дітей!

Вам також буде цікаво: