Креативний тиждень імунізації у Мелітополі

Різноманітні заходи до Українського тижня імунізації, проведені мелітопольським осередком ГО «Батьки за вакцинацію», відзначилися творчим та нестандартним підходом. Почався мелітопольський тиждень імунізації  з «Імунізаційного вікенду», що пройшов у ЗОШ №4. Поки батьки отримували сучасну та необхідну інформацію про щеплення від сертифіковані фахівців з імунопрофілактики,  дітки робили листівки та зайчиків, грали в англомовні ігри та обмінювалися книжками та іграшками.

Наступний захід мелітопольського осередка ГО “Батьки за вакцинацію” відбувся у ДНЗ№47 “Берізка”. Медична сестра садочка Галина Чикаєва поставила з вихованцями казку “Весела вакцинація”. Юні актори старшої групи дали дві вистави, щоб усі діти могли побачити казку. Вихованці садочка згадали основи здорового способу життя, важливість щеплень від небезпечних хвороб. По закінченню вистави всі актори отримали у подарунок розмальовки “Чарівна парасолька” від ГО “Батьки за вакцинацію”. Також представники ГО “Батьки за вакцинацію” вручили подяки завідуючій та працівникам ДНЗ№47 за активну й плідну роботу та підтримку у справі захисту здоров’я та життя дітей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робити щеплення треба обов’язково – лікар Комаровський

Медична сестра школи І – ІІІ ступеня села Данило-Іванівка Мелітопольського району ( за сумісництвом вчитель біології) Анастасія Кузьміна провела декілька зустрічей з учнями на тему профілактичних щеплень.

А для учнів 10 класу мелітопольської гімназії №19  активісти ГО «Батьки за вакцинацію» провели зустріч з вакцинопрофілактики англійською мовою. Учні перекладали матеріали з імунопрофілактики та працювали з англомовними джерелами. Учасники зустрічі отримали подяки за підписом голови правління ГО “Батьки за вакцинацію” Тимофія Бадікова.

Освітньо-пізнавальний захід з імунопрофілактики пройшов і в Мелітопольському державному педагогічному Університеті ім. Б. Хмельницького. Майбутні педагоги отримали інформацію від фахівця з питань вакцинації, а також взяли участь у  рольовій грі «Вакцинобрифінг» в якості експертів ВООЗ,  представників індустрії виробництва вакцин, епідеміологів та стурбованих батьків, які мали питання до експертів.

Зустрічі , присвячені Українському тижню імунізації, пройшли також у ДНЗ «Вербонька» та ЗОШ №25.

Завершальну зустріч Українського тижня імунізації активісти провели із вчителями ЗОШ № 4. На запитання вчителів відповіла Надія Михайлівна Дребот – лікар-інфекціоніст, фахівець з імунопрофілактики, керівник мелітопольського осередку ГО «Батьки за вакцинацію». Також лікар інформувала вчителів про необхідність бути захищеними та обізнаними зі своїм паспортом щеплень, щоб забезпечити право учнів на захист від інфекційних хвороб. А для того, щоб вчителі глибше вникли у проблеми українського сьогодення в галузі вакцинопрофілактики, вони взяли участь у рольовій грі «Вакцинобрифінг». Зігравши роль експертів з вакцинопрофілактики, вчителі зрозуміли, які ускладення мають вакцинокеровані хвороби, яка ціна лікування, яка статистика в Україні з щеплень. Керівництво ЗОШ 4 виявило бажання співпрацюівати із Мелітопольським осередком ГО «Батьки за вакцинацію» в майбутніх заходах. Активні учасники обговорень були нагородженні дипломами за активну участь та розмальовки від «Батьків за вакцинацію».

Щиро дякуємо мелітопольській команді за вагомий внесок у здоров’я та безпеку маленьких українців!

 

Вам також буде цікаво: