День здорової дитини з нагоди Дня захисту дітей

1 червня в Sky Family Park відбудеться сімейне свято “День здорової дитини” з нагоди Дня захисту дітей! Організаторами свята виступили ГО «Батьки за вакцинацію», Київський міський центр громадського здоров’я за партнерської підтримки ВООЗ.

Головна мета заходу – привернути увагу киян до важливості щеплень як ефективного та безпечного засобу захисту від небезпечних інфекційних хвороб, а також повернути в українські родини традицію вакцинуватися.

«Питання імунізації упродовж останніх двадцяти п’яти років у нашому суспільстві стоїть дуже гостро. Рівень щеплення в Україні дуже низький. Кожного дня ми отримуємо новини про хворих та смерті дітей від вакцинокерованих хвороб. При сучасних можливостях медицини – це жахливо. Ми повинні спиратися на доказову медицину та бути впевненими у непохитності позиції Всесвітньої організації охорони здоров’я – вакцинація є єдиним способом запобігти поширенню інфекцій. Батькам достатньо зробити щеплення, щоб захистити своїх дітей від інфекційних хвороб», – говорить Тимофій Бадіков, голови правління ГО «Батьки за вакцинацію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники ГО “Батьки за вакцинацію” зустрілися з майбутніми матусями

«Захистити здоров’я дітей – це головна задача батьків. Основна проблема в напрямку імунізації – це відсутність інформації або дефіцит достовірної інформації про щеплення. Нам важливо розвіяти міфи, звернути увагу на факти і нагадати про найпростіші та найефективніші засоби для захисту здоров’я дитини», – говорить Олена Лукашевич, в.о. директора Київського міського центру громадського здоров’я.

В програмі виступи фахівців на тему здоров’я дитини, аніматори, майстер-класи, нагородження переможців, які взяли участь у флешмобі на підтримку імунізації, що проводився серед шкіл Києва, вікторини з подарунками, виступи юних виконавців та інші активності.

Захід відбудеться 1 червня с 10.00 до 13.00 в Sky Family Park (пр. Генерала Ватутіна, 2).

Запрошуються всі бажаючі.

Вам також буде цікаво: