Сімейне свято “День здорової дитини” пройшло у Києві

1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, в Києві  в Sky Family Park відбулось сімейне свято «День здорової дитини». Організаторами свята виступили ГО «Батьки за вакцинацію» та Київський міський центр громадського здоров’я за партнерської підтримки ВООЗ.

Програма свята відзначалася розмаїттям. Юні відвідувачі заходу брали участь у майстер-класах із стрільби з луку та йоги, конкурсі малюнків, а також роботі гуртку «Юний лікар» від студентів медичного коледжу.

Майстер-клас із стрільби з луку від знавця стародавніх традицій В.Павленка

Конкурс дитячого малюнку

Майстер-клас із йоги

Також всі бажаючі могли отримати плетіння та аквагрим від професіоналів, а також корисні поради лікарів та смачні вітаміни.

Лікар-педіатр Тетяна Рибакова розповіла, яким щепленням ми повинні приділити увагу найбільше влітку, та відповіла на запитання батьків.

Експерт зі здорового способу життя Отто Стойка також закцентував увагу на важливих аспектах дитячого здоров’я.

Експерт зі здорового способу життя Отто Стойка

Найочікуванішою подією заходу стало нагородження учасників конкурсу-флешмобу  на підтримку імунізації серед школярів Києва. Всі діти могли взяти у ньому участь: потрібно було зняти невеличке відео на підтримку щеплення і зібрати голоси за нього на Ютубі. ГО «Батьки за вакцинацію» надійшло більше 30 таких відео з різних шкіл столиці. Це були і відео-гасла, і театралізовані відео, і навіть відео англійською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа вакцинації у Львові

Заслужені нагороди отримали класи, що зайняли перші 4 місця за підсумками глядацького голосування. Учні отримували призи та подяки від ГО «Батьки за вакцинацію» та Київського міського центру громадського здоров’я разом із своїми класними керівниками:а нагороди чекали на учнів школи №130 (4 місце), Санаторної школи-інтернату №20 (3 місце), школи №155 (2 місце) та школи №285 (1 місце). Подарунки отримав кожний учень; також цінні призи отримали класи-учасники в цілому, серед нагород – вебкамера, спортивний набір для гри в бадмінтон та настільний футбол.

Голова правління ГО “Батьки за вакцинацію” з керівником класу-переможця конкурсу

В кожній школі-учасниці флешмобу представники ГО «Батьки за вакцинацію» запитували, скільки дітей щеплено. Найкращий показник охоплення щепленнями виявився у НВК «Кияночка»: нагороду від  ГО «Батьки за вакцинацію» отримала медсестра навчального закладу Ольга Василівна Якубенко.

Голова правління ГО “Батьки за вакцинацію” Тимофій Бадіков та медсестра НВК “Кияночка” Ольга Якубенко

Після церемонії нагородження на юних гостей свята чекав сюрприз: виступ чарівної співачки, учасниці шоу «Голос. Діти» в команді Монатика та фіналістки дитячого Євробачення – Вероніки Коваленко.

Виступ учасниці шоу «Голос. Діти» Вероніки Коваленко

Також діти змогли взяти участь у вікторині, проведеній керівницею проекту МамаWOW та членом правління ГО «Батьки за вакцинацію» Наталією Рибачик. А найвакцинованіший ведмедик-обіймашка відповідав за чудовий настрій всіх присутніх!

На знак того, що хвороби відступають під натиском доказової медицини та вакцинації, після завершення свята діти відпустили в повітря кульки, що символізують силу та свободу від хвороб.

Щиро дякуємо нашим партнерам – Київському міському центру громадського здоров’я та ВООЗ – за допомогу в організації та проведенні свята, а всім гостям – за участь та відповідальне ставлення до власного здоров’я і здоров’я оточуючих. Тільки разом ми – батьки, громадські діячі та батьки – зможемо захистити наших дітей від вакцинокерованих хвороб!

Вам також буде цікаво: