Лекція на тему щеплень для учнів школи №85 м. Одеси

За сприяння Департаментів охорони здоров’я та освіти Одеської міської ради, Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеси  та Ротарі в Україні одеський осередок ГО “Батьки за вакцинацію” продовжує проводити лекції-бесіди для школярів “Здоров’я. Імунітет. Щеплення”.

7.11.18 одеський осередок ГО “Батьки за вакцинацію” відвідав 10-ті класи школи №85 м. Одеси. Спікерами заходу виступили Марія Калмикова (керівник одеського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”), Юлія Філь (медична сестра  Дитячої міської поліклініки №6), Інна Гапчук (лікар-педіатр Дитячої міської поліклініки №6), Людмила Корчевська (медична сестра кабінету щеплень  Дитячої міської поліклініки №6, національний тренер ЮНІСЕФ з питань імунопрофілактики).

Гості розповіли учням про те, що таке вакцинація і навіщо вона потрібна, чому самого лише здорового способу життя недостатньо для захисту від інфекційних хвороб, від яких хвороб захищають щеплення та що спільного між вакцинованими людьми та супергероями.

Після лекції слухачі мали можливість поставити спікерам свої запитання. Медики та громадські активісти були приємно вражені глибиною та актуальністю питань, які ставили їм підлітки. Молодь – це майбутнє нашої країни, тому необхідно зробити все можливе для того, щоб вона отримувала адекватну інформацію з питань імунопрофілактики. Саме так зростають відповідальні громадяни, що захищають від небезпечних захворювань не лише себе, а й своє оточення, формуючи колективний імунітет.

Всі присутні на лекції-бесіді отримали буклет з інформацією та кросвордом на тему профілактики поліомієліту. Це надзвичайно актуальна інформація, оскільки Одеська область входить в трійку областей України з найнижчим охопленням щепленнями від цієї небезпечної хвороби.

Щиро дякуємо за співпрацю директору ЗОШ №85 Ларисі Іванівні Гордієвській!

Лекції-бесіди в школах Одеси проводитимуться до кінця 2018 року.

Якщо ви хочете, щоб представники ГО «Батьки за вакцинацію» відвідали ваш учбовий заклад, пишіть на bzv.org.ua@gmail.com.

 

Дякуємо за фото Агенту змін з вакцинацію Юлії Філь.

 

Вам також буде цікаво: