Одеські школярі – за вакцинацію!

ГО “Батьки за вакцинацію” ініціювала проведення по всій Україні лекцій-бесід для школярів “Здоров’я. Імунітет.Щеплення”.  Проект здійснюється за партнерської підтримки Ротарі в Україні.

Завдяки підтримці Департаментів охорони здоров’я та освіти Одеської міської ради акція стартувала і в Одесі. Першою школою, до якої завітали одеські Агенти змін з вакцинації, стала школа №33. Учні 7-8 классів не лише уважно слухали спікерів, але й давали відповіді на складні питання щодо профілактики інфекційних захворювань.

Спікерами виступили Марія Калмикова (керівник одеського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”), Юлія Філь (Агент змін з вакцинації, медсестра Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеси), Ганна Луньова (начальник відділу охорони материнства та дитинства Одеської міської ради), Сергій Горіщак (головний лікар Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеса). Гості поговорили з учнями про профілактику інфекційних захворювань (зокрема, про вакцинацію) та розвіяли популярні міфи, що стосуються цієї теми.

Для того, щоб діти й після закінчення уроку могли розмірковувати на тему щеплень, кожен з них отримав буклет з інформацію про профілактику поліомієліту та кросвордом на цю тему. А співробітники школи отримали довідники “Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію“.

ГО “Батьки за вакцинацію” висловлює вдячність за співпрацю директору школи №33 Ніні Юріївні Архіповій, а також Департаментам охорони здоров’я та освіти Одеської міської ради та Дитячій міській поліклініці №6. Батьки + лікарі + органи місцевого самоврядування = ефективна формула громадського здоров’я! Тільки спільними зусиллями ми зможемо змінити сталення суспільства до теми вакцинації та досягти рівня охоплення профілактичними щепленнями, достатнього для створення колективного імунітету та захисту наших дітей від смертельно небезпечних хвороб.

Дякуємо за фото Департаменту охорони здоров’я  Одеської міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам також буде цікаво: