У Львові відбувся міжвідомчий круглий стіл на тему: «Вірус Поліо сьогодні: як попередити небезпеку»

18 грудня 2018 року у Львові в КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» відбувся міжвідомчий круглий стіл на тему: «Вірус  Поліо сьогодні: як попередити небезпеку. Бар’єри організації проведення профілактичних щеплень у організованих колективах навчально-виховних закладів».

Участь приймали представники Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, Департаменту освіти та науки ЛОДА, Ради молодих лікарів Львівщини, ГО «Батьки за вакцинацію», «Ротарі Інтернешнл», експерти Департаменту охорони здоров’я з дитячої неврології, дитячої імунології та епідеміології. Було обговорено ситуацію з охопленням вакцинації проти основних імунокерованих інфекцій (поліомієліт, кір, краснуха, паротит, дифтерія, правець, кашлюк, хіб-інфеція, гепатит, туберкульоз) та впив низького охоплення на рівень захворюваності.

«Якщо в нас не буде охоплення вакцинацією 95 % підлягаючого контингенту, ми не зможемо подолати спалах кору і попередити спалахи інших хвороб», – відмітила в.о. начальника відділу материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.

Також було відмічено, що вакцинація проти поліомієліту на низькому рівні може призвести до циркуляції вакцино-спорідненого вірусу поліо, який може генетично мутувати в таку форму вірусу, яка викликає параліч. Тому дуже важливо, щоб прихильників вакцинації було більше, особливо серед батьків, вчителів та медиків. Обговорено і напрацьовано спільний план дій для медиків, вчителів та батьків по захисту здоров’я дітей і профілактики інфекційних захворювань.

Вам також буде цікаво: