Вакциновані освітяни – запорука здорової і розумної нації. Конференція для освітян м.Ірпінь

15 вересня 2021 року в м.Ірпінь відбулася конференція для освітян «Вакциновані освітяни – запорука здорової і розумної нації». Мета заходу: привернути увагу працівників освіти до важливості вакцинації від COVID-19 як умови якісного та безпечного навчального процесу.

Спікерами виступили:

  • Юлія Устич, Заступник міського голови Ірпеня з гуманітарних питань. 
  • Світлана Кісільова – Консультант зі стратегічних комунікацій КомЦентру вакцинації від COVID-19 МОЗ України,
  • Олександр Заіка, лікар-епідеміолог, завідувач відділу імунізації, Керівник національної програми імунізації, Центр громадського здоров’я МОЗ України,
  • Федір Лапій, Голова правління ГО «Батьки за вакцинацію»,к.м.н., доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім.Шупика, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики,
  • Тимофій Бадіков, Виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію»,
  • Андрій Левківський, Директор КНП Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Ірпінської міської ради.
Юлія Устич
Світлана Кісільова
Федір Лапій
Олександр Заіка
Андрій Левківській
Тимофій Бадіков

Захід відбувся за ініціативи Ірпінського ЦПМСД, за сприяння Ірпінського міського голови Олександра Маркушина та депутата Ірпіньскої міської ради, голови профільної комісії  Антона Головенко.

Ірпінський ЦПМСД на чолі з Головним лікарем Андрієм Левківським увійшов у трійку найкращих закладів в Україні за результатами проведеної вакцинації від COVID-19. Такий результат став можливим завдяки небайдужій, проактивній позиції керівника закладу.

Так само, і цього разу, незважаючи, що дехто з освітян має сумніви щодо вакцинації від COVID-19 або є відчайдушним її противником, Андрій Левківський ініціював таку зустріч за участі міської влади та провідних експертів з імунопрофілактики.

Дуже важливо, що представники влади та медики м.Ірпінь власним прикладом продемонстрували громаді необхідність вакцинуватися. Представники влади (міський голова Олександр Маркушин, заступник міського голови Юлія Устич, депутат міскради Антон Головенко) особисто долучилися до конференції, продемонструвавши важливість цього питання та прагнення не допустити закриття шкіл через карантинні обмеження. Лікарі в Ірпені на 90% вакциновані. Якщо більше 80% вчителів у школі будуть вакциновані, то школи будуть працювати у звичайному режимі.

Конференція була дуже емоційною. Експерти не залишили без відповіді жодного питання від працівників освіти. Сподіваємося, що замість міфів та сумнівів прийде усвідомлене бажання більшості освітян прийти та вакцинуватися від COVID-19.

Світлана Кісільова
Світлана Кісільова та Олександр Заіка
Антон Головенко та Федір Лапій

Вам також буде цікаво: