Доказова медицина – за вакцинацію!

14 грудня 2017 року освітній проект для медиків M-Gate організував лекцію з педіатрії в рамках лекторію з доказової медицини EviDays.

 

Медичний директор з педіатрії медичної мережі «Добробут», член Ради ГО Українська академія педіатрії Олексій Риков розповів, хто ж такий доказовий лікар. Педіатр, один з авторів підручника «Клінічне обстеження дитини», Сергій Макаров розвіяв усі, або майже усі, міфи і забобони у педіатрії. Федір Лапій, головний дитячий імунолог Києва, член Ради ГО «Батьки за вакцинацію»,  розвінчував найпоширеніші міфи про вакцинацію, приділивши увагу не лише власне міфам, але й механізмам їхнього виникнення та розповсюдження.  Дитячий отоларинголог Анатолій Власенко на прикладі популярного в Україні діагнозу «аденоїдит» показав, як застосувати міжнародні протоколи лікування в подібних ситуаціях та переглядати власний досвід в контексті нових наукових даних.

 

 

 

Організатори заходу обіцяють і надалі «боротися з мракобіссям у неформальній обстановці» та «штовхати вітчизняну медицину в бік EBM» (доказової медицини). ГО «Батьки за вакцинацію» щиро підтримує цю мету, адже доказова медицина й антивакцинальні настрої – речі несумісні, в чому вкотре змогли переконатись всі учасники заходу.

 

Переглянути запис зустрічі можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ZFJMUwckAAU&feature=youtu.be

В матеріалі використані фото з офіційної сторінки проекту M-Gate у мережі Фейсбук

Вам також буде цікаво: