В Україну прибули вакцини від сказу

В Україну 22 липня прибули 91.393 тис. доз вакцин для профілактики сказу, закуплені за кошти держбюджету.

Наразі вакцина пройшла процедуру розмитнення, повідомляють в МОЗ.

Вакцини проти сказу “Рабіпур®РСЕС” закупив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за кошти держбюджету, виділені в 2015 році.

Заявником закуплених вакцин “Рабіпур®РСЕС” виступає “ГлаксоСмітКляйн Експорт Лімітед” (GSK, Великобританія). Вакцини вироблені компанією “Кайрон Берінг Вакцінс Приватні Лтд.” (Індія).

Закупівлі вакцин за кошти держбюджету 2015 року проводилися міжнародними організаціями ЮНІСЕФ та ПРООН, згідно договору який був підписаний в жовтні 2015 року, а кошти на закупівлю були перераховані їм в грудні 2015 року.

МОЗ повідомляв, що на першу декаду серпня цього року планується поставка всієї кількості вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) – 1,77 млн доз, вакцини для профілактики дифтерії, правця у дорослих (АДС-М) – 1,6 млн доз, бівалентної оральної вакцини проти поліомієліту – 1.378 млн доз і чергова поставка вакцини проти гепатиту В – 450 тис. доз. Вакцина для профілактики туберкульозу в кількості 2,5 млн доз буде поставлена протягом серпня 2016 року.

В ЮНІСЕФ зазначають, що дотримання графіка поставок вакцин залежить від своєчасної реєстрації вакцин.

Експерти фонду неодноразово підкреслювали, що, згідно з міжнародною практикою закупівель вакцин, які веде Офіс по закупівлях і постачанню ЮНІСЕФ в Копенгагені, середньостатистичний цикл процесу закупівель в середньому триває один рік, країни замовляють вакцини на два-три роки вперед. Наприклад, якщо країна замовляє вакцини на 2017 рік, то процес закупівель повинен початися не пізніше початку 2016 року.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь