В установі, що опікується реєстрацією ліків та вакцин, змінено керівника

У Державному експертному центрі МОЗ України – установі, що є головною у питаннях державної реєстрації ліків та вакцин, відбулася зміна керівника. Про звільнення з посади Генерального директора Центру Т.В. Талаєвої стало відомо під час наради, яка 15 серпня відбулася у Центрі під керівництвом в.о. Міністра Міністерства охорони здоров’я України Уляни Супрун та Заступника Міністра Романа Ілика. Відповідне рішення було приняте міністерством.

Виконання обов’язків Генерального директора Центру покладено на Директора Департаменту раціональної фармакотерапії та супроводження державної формулярної системи Т.М. Думенко у визначеному законодавством порядку.

Кадрові зміни в Державному експертному центрі МОЗ України мають стати черговим кроком до вирішення питання забезпечення українців життєво важливими лікарськими препаратами та вакцинами та до унеможливлювання впливу корупційних схем у цій сфері.

В ході зустрічі Роман Ілик зазначив важливість реформування діяльності Центру шляхом урегулювання відповідності до чинних норм законодавства та  адаптації  до кращих Європейських більш прогресивних практик та дій.

Для Довідки: Державне підприємство “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України” – уповноважена Міністерством охорони здоров’я України спеціалізована експертна установа у сфері доклінічного вивчення, клінічних випробувань та державної реєстрації лікарських засобів (в тому числі медичних імунобіологічних препаратів) в межах, що визначені Законами України “Про лікарські засоби” та “Про захист населення від інфекційних хвороб”, яка також є головною організацією у сфері здійснення фармаконагляду, стандартизації медичної допомоги та медичного, в тому числі фармацевтичного, обслуговування, включаючи розробку відповідних медико-технологічних документів та проектів нормативних актів, що заснована на державній власності та належить до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України.

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь