Офіційна відповідь МОЗ щодо наявності вакцин для планових щеплень

ГО «Батьки за вакцинацію» отримала офіційну відповідь від Міністерства охорони здоров’я України на запит щодо термінів поставок вакцин для проходження планових щеплень. Нагадаємо, це звернення до МОЗ було відправлене нашою організацією 5 червня 2016 р.

В офіційному листі міністерство повідомляє про перелік та кількість доз вакцин, які були вже розподілені по регіонам України. Також повідомляється про орієнтовні строки поставок інших імунобіологічним препаратів, включаючи вакцину для профілактики туберкульозу БЗЖ та вакцину для профілактики поліомієліту ОПВ.

«Вакцини, які закуплено централізовано, поставляються в регіони на обласні склади. В подальшому розподіл вакцин здійснюється відповідно до наказів структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій», – говориться в документі.

Оскільки на адресу нашої організації продовжують поступати скарги від батьків з приводу відсутності вакцин (навіть тих, які, за інформацією МОЗ, розподілені по регіонам), ГО «Батьки за вакцинацію» зараз готує звернення до структурних підрозділів з питань охорони здоров’я в регіонах з питанням роз’яснити ситуацію.

Також повідомляємо, що інформація про поставки вакцин для профілактичних щеплень постійно оновлюється на офіційних сайтах МОЗ України, Представництва Дитячого фонду ООН/ЮНІСЕФ в Україні та на нашому сайті. Слідкуйте за публікаціями на сайті та Фейсбук-сторінці!

До вашої уваги – повний текст листа від Міністерства охорони здоров’я України. Натисніть, щоб переглянути у збільшеному розмірі.

закупівля вакцин

закупівля вакцин

 

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь