Мати дитини, госпіталізованої з інфекцією: “Батьки, задумайтеся про вакцинацію”

Історія, яка трапилася в одній австралійській родині – на жаль, лише один з прикладів того, що може статися через нехтування щепленнями проти будь-якого захворювання. Адже нещеплені люди ризикують не лише своїм здоров’ям, але й здоров’ям тих, кому щеплення неможна робити за віком або станом здоров’я. Мати 11-місячної дитини, госпіталізованої з важкими наслідками інфекційної хвороби, просить всіх батьків задуматися про вакцинацію.

Останнім часом в пресі можна зустріти багато суперечок з приводу вакцинації. Багато хто говорить, що щеплення шкідливі і існують лише для того, щоб чиновники разом з фармацевтичними гігантами могли відмивати гроші.

Проте у традиційної медицини також є чимало прихильників. Молода мама Кайлі Бюрк з австралійського Брісбена поділилася в соцмережах своєю історією, яка коштувала їй сивого волосся.

“Дорогі батьки! Ні в якому разі не нехтуйте вакцинацією. Фотографія нижче покаже вам, що сталося з нашим сином, який ще занадто малий для щеплень. Елліе всього 11 місяців, а дітей вакцинують [проти вітряної оспи] лише після досягнення півтора року …

вітряна віспа

Наш бідний хлопчик захворів на вітрянку. Минув уже тиждень після того, як з’явилися перші ознаки хвороби. Його прийняли на стаціонарне лікування в госпіталь Іпсвіча зі вторинною інфекцією …

Моя дочка і я також хворіємо вітряною віспою. На щастя, дівчинка вже щеплена, тому хвороба проходить у легкій формі – у дитини з’явилася всього парочка цяток і пухирів.

Я ж відчуваю себе просто жахливо – це на рідкість важка хвороба! Але набагато гірше мені від думки, що це я заразила свого хлопчика і тепер він через мене страждає. За часів мого дитинства щеплення від вітрянки були не обов’язковими, і я так і залишилася не вакцинованою. Тепер же я кляну себе за те, що стала причиною страждань свого сина.

Довідка: Вітрянка у дітей у віці до 1 року зазвичай проходить досить тяжко та небезпечно, якщо вони не отримали антітіла від матері при грудному вигодовуванні. У дитини спостерігається висока температура, яка при багаточисельних висипах сягає 40˚С. Вакцинація проти вітряної віспи в Україні віднесена до рекомендованих щеплень.

Джерело

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь