Лікар Комаровський: Хто відповість за «інфекційну сотню»?

В Україні проблема не тільки з вакцинами, але й з сироватками (проти дифтерії, ботулізму, правця). Ці препарати потрібні для порятунку людей, які вже захворіли. Про те, хто повинен за це відповідати, і чому політики оминають тему вакцинації, говорив відомий лікар-педіатр Євгеній Комаровський в програмі «Люстратор. Спецпроект» на канал 2 + 2.

«На мій погляд, журналісти мають отримати статистику, скільки людей в Україні загинуло від ботулізму. І чітко розуміти, що люди, які загинули від ботулізму, не просто загинули – вони були вбиті політиками, які не забезпечили наявність протівоботуліністичної сироватки в країні. Вони вбили цих людей. А де кримінальна справа? Де новий прокурор? Чи цікавить його ця тема, чи тільки корупція у нас єдина проблема?

А що, як створити «інфекційну сотню»? Давайте сфотографуємо людей, які померли від сказу, ботулізму, правця та розмістимо їхні портрети. І нехай політики на їхні портрети дивляться, а ми будемо чітко знати, хто вбив цих людей. Конкретно, за прізвищами – тих, хто проголосував за закони в медичній сфері. І, можливо, щось зміниться.

Чи ви від когось з політиків вищого рангу чули слово «вакцинація»? Ні. А чому? Він не може говорити про вакцинацію. Якщо він скаже, що він за вакцинацію, то половина електорату від нього відмовиться. Скаже, що проти – теж половина електорату відмовиться. Тому йому про це краще взагалі не говорити. Все боятися розгубити рейтинги», – резюмував лікар Комаровський.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь