Де зробити щеплення від грипу в Миколаєві та Херсоні?

Я прихильник щеплень і член організації “Батьки за вакцінацію”. У моєї дитини зроблені всі обов’язкові і доступні рекомендовані щеплення. Дякую за розсудливість лікарю Комаровському.

Цим постом хочу поділитися інформацією з батьками, які вирішили зробити своїй дитині щеплення від грипу, але не можуть знайти вакцину, оскільки це дійсно не просто.

Ми робимо щеплення проти грипу другий рік поспіль, в минулому році це теж був Ваксигрип, але дістати його було легше, ніж в цьому. Про щеплення від грипу ми замислилися на початку вересня, але одного бажання і фінансової можливості їх купити виявляється недостатньо.

Ми шукали з вересня, особливо активно на початку листопада, коли на сайті МОЗ з’явилася інформація про те, що два вакцині препаратів пройшли перевірку і скоро будуть доступні в аптеках, а саме Джі Сі Флю, Корея і Ваксигрип, Франція.

Після довгих пошуків, а дзвонила я не тільки в аптеки, а й медичні центри Миколаєва (а приватні миколаївські Мед.центри не займаються щепленнями від грипу взагалі), я знайшла телефон аптечній довідковій міста Миколаєва. Телефонний номер довідкової 15-67. І вже там, сьогодні, мені підказали дві аптеки в Миколаєві, де є Ваксигрип:

  • Вул. Театральна (Васляєва) 51, аптека Оригінальних препаратів, телефон (0512) 58-51-04
  • Вул. Миколаївська 16, Аптека №110, телефон (0512) 21-51-30.

Купили відразу три дози Ваксигрип, одна доза коштує близько 190 грн. Дозування в шприці по 0,5 мл. (доросла) доза. Це означає, що дітям від 6 місяців (з такого віку дозволена вакцинація Ваксигрип) до 36 місяців вводять 0,25 мл. Дітям старше 3 років і дорослим по 0,5 мл. Якщо дитина віком до 9 років і вона вакцинується вперше, то рекомендують введення другої дози не раніше ніж через 4 тижні після першої дози.

Вам також буде цікаво: Захищаємося від грипу: де зробити щеплення в Києві?

Для жителів Херсону: поки не могла знайти в Миколаєві вакцину, почала обдзвонювати сусідні області. Знайшла в м.Херсоні центр імунопрофілактики “Здравушка”. Першу порцію вакцин почнуть робити 23 листопада. Вартість 300 грн. Всього 60 доз, очікують ажіотаж, просять заздалегідь, у вівторок, 22 листопада, внести передоплату. Центр працює з 8-30 до 15.

Дана інформація розміщена не так на правах реклами, а для того, що заощадити час і сили тих батьків, які шукають вакцину від грипу.

Анастасія Булдижова, м.Миколаїв

Корисна інформація: В МОЗ роз’яснили механізм продажу вакцин проти грипу в аптеках

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь