МОЗ закликає батьків та лікарів повідомляти про відсутність вакцин

Дізнатися про залишки вакцин, що закуповуються за державний кошт, може кожен бажаючий. Щомісяця ця інформація в розрізі вакцин та регіонів оновлюється на офіційному сайті МОЗ за посиланням: https://goo.gl/J2jU3E

Якщо ви побачили, що у таблиці чи інша вакцина є в вашому регіоні, а в полікліниці чи лікарні вам кажуть, що її нема – звертайтеся до органів охорони здоров’я на місцях https://goo.gl/sQGd3j – закликали в МОЗ.

В повідомленні Міністерства наголошується, що підвищення рівня вакцинації є питанням національної безпеки України. Міністерство закликало регіони відповідально ставитися до розрахунків потреби вакцин, ефективно розподіляти препарати між лікувальними закладами, стежити за їх наявністю та вчасно повідомляти в МОЗ України, якщо потрібних вакцин немає.
Про відсутність вакцин батьки та працівники лікувальних закладів можуть повідомити у формі: https://goo.gl/forms/EveYtAMoF5VBw9fr2

Вакцини для профілактичних щеплень наявні в Україні, окрім ін’єкційної поліовакцини. ІПВ закінчилася у 5 регіонах через неправильно сформований запит на їх закупівлю. В МОЗ України повідомляють, що Україна вже дозамовила ІПВ, але через тривале виробництво (1,5-2 роки) та дефіцит цих вакцин на глобальному ринку, їх поява в Україні може зайняти певний час. Проте питання про закупівлю цієї вакцини знаходиться в пріоритеті UNICEF.

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь