Без щеплення від кору діти не зможуть відвідувати школи та дитсадки

28 грудня 2017 року відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) виконавчого комітету Одеської міської ради під керівництвом першого заступника міського голови Анатолія Орловського.

Оскільки епідемічна ситуація по захворюваності на кір в Одесі залишається неблагополучною, було прийняте рішення створити при департаменті охорони здоров’я Одеської міської ради оперативний штаб з реагування на ситуацію з розповсюдженням кору та інших інфекційних захворювань.

Також комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про необхідність заборони відвідування дитячих дошкільних закладів та шкіл не щепленими від кору дітьми з метою недопущення спалахів кору в організованих дитячих колективах.

Медики рекомендують батькам не щеплених від кору дітей використати час зимових канікул для проведення імунізації та забезпечення ефективного захисту дітей від кору. Вакцина КПК (кір-паротит-краснуха) всесвітньо відомого європейського виробника, прекваліфікована ВООЗ, наявна в усіх дитячих поліклініках Одеси.

Станом на 27 грудня 2017 року в Одесі зареєстровано 12 спалахів кору, з них дві — в організованих дитячих колективах. Діти, що захворіли через спалахи в організованих колективах, не були щеплені від кору.

Джерело

Вам також буде цікаво: