Вимагаємо реєстрації вакцини від менінгококу групи В в Україні

Створена нашою організацією спільнота “Вакцинація: питання та відповіді” об’єднала активних та свідомих батьків, що відповідально ставляться до здоров’я дітей і готові вживати всіх необхідних заходів для захисту їх від небезпечних вакцинокерованих хвороб. 

На жаль, ряд вакцин, що успішно використовуються в розвинених країнах, в Україні не входять до календаря щеплень, і батьки змушені купувати їх самостійно. Ще серйозніша проблема виникає з вакцинами, які наразі в нашій країні ще навіть не зареєстрована – в цьому випадку батьки вимушені їхати за кордон, щоб зробити дитині щеплення. Наприклад, винайдена у 2014 році вакцина від менінгококу групи В  дуже актуальна для України, адже за оцінками інфекціоністів 50% випадків захворювання на менінгококовий менінгіт спричиняє саме менінгокок групи В. Подібна ситуація є неприпустимою, і її вирішив змінити один з активістів нашої спільноти: було створено петицію на сайті Президента України з вимогою негайно вжити заходів з реєстрації вакцини даного типу в Україні.

Ми підтримуємо ініціативу нашого активіста і закликаємо вас підписати дану петицію за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/44514

Нижче наводимо скрин посту нашого активіста в спільноті “Вакцинація: питання та відповіді“.

 

Вам також буде цікаво: