Ефективна імунопрофілактика – запорука здоров’я нації!

ГО “Батьки за вакцинацію” виступила партнером конференції “Питання імунології в педіатрії”, що пройшла у Києві 8-9 листопада 2018 року.

Захід було присвячено 25-річчю кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології та 100-річчю заснування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика МОЗ України. Медичні працівники з усієї України, що взяли участь у конференції, мали можлівість отримати  довідник “Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію” за редакцією голови правління ГО “Батьки за вакцинацію”, лікаря-імунолога, кандидата медичних наук Федора Івановича Лапія, який є доцентом кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім П.Л.Шупика, а також інші просвітницькі матеріали для дітей та батьків від ГО “Батьки за вакцинацію”.


Спікерами виступили провідні фахівці з України, Австрії, Бельгії Латвії та Франції, а також представники Всесвітньої організації охорони здоров’я та МОЗ України.

“Для Міністерства охорони здоров’я захист населення від інфекційних вакцинокерованих захворювань є незмінним пріоритетом. Вакцинація – це щит, що захищає національну безпеку. Систематичні та послідовні зміни у системи охорони здоров’я вже приносять помітні позитивні результати”, – зазначила заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина у вітальному слові під час відкриття конференції.


Велику увагу на конференції було приділено ситуації з вакцинокерованими інфекціями в Україні та питанням імунопрофілактики у дітей (зокрема, пацієнтів з хронічними захворюваннями, які є найбільш вразливими до інфекційних хвороб).


Одним із спікерів заходу виступив голова правління ГО “Батьки за вакцинацію” Федір Лапій – к.м.н., доцент кафедри дитячих хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П.Л. Шупика. Його доповідь було присвячено безпеці та ефективності вакцинації від грипу.


Надзвичайно приємно було бачити серед слухачів агентів змін з вакцинації ГО “Батьки за вакцинацію” з різних куточків України. Ми щиро вдячні команді популяризаторів доказової медицини в Україні, що зростає та професійно розвивається. Цивілізована сучасна медицина – запорука здоров’я нації! Разом продовжуємо крок за кроком змінювати ставлення українців до вакцинації і доказої медицини в цілому. Приєднуйтесь!

Вам також буде цікаво: