Лекція про щеплення для учнів 5А класу ЗОШ №80 м. Одеси

За сприяння Департаментів охорони здоров’я та освіти Одеської міської ради, Дитячої міської поліклініки №6 м. Одеси  та Ротарі в Україні одеський осередок ГО “Батьки за вакцинацію” провів лекцію-бесіду з циклу “Здоров’я. Імунітет. Щеплення” для учнів 5А класу ЗОШ №80 м.Одеси.

Спікерами заходу виступили Марія Калмикова (керівник одеського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”, медичний журналіст) та Юлія Філь (Агент змін з вакцинації одеського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”, медична сестра  Дитячої міської поліклініки №6).

Гості розповіли учням про те, що таке вакцинація і навіщо вона потрібна, чому самого лише здорового способу життя недостатньо для захисту від інфекційних хвороб, від яких хвороб захищають щеплення та що спільного між вакцинованими людьми та супергероями.

Також діти мали можливість дізнатись, як перевірити умови зберігання вакцини за допомогою термоіндикатору та пройшли майстер-клас з шейктесту вакцин.

Обізнаність – це сила! Діти показали гарні знання з обговорюваної теми та обіцяли вдома подякувати своїм батькам за те, що вони потурбувалися про їхнє здоровя та захистили від смертельно небезпечних захворювань.

Всі присутні на лекції-бесіді отримали буклет з інформацією та кросвордом на тему профілактики поліомієліту. Це надзвичайно актуальна інформація, оскільки Одеська область входить в трійку областей України з найнижчим охопленням щепленнями від цієї небезпечної хвороби.

Щиро дякуємо за співпрацю директору ЗОШ №80 Северині Григорівні Писаренко, а також вчителям та учням!

Лекції-бесіди в школах Одеси проводитимуться до кінця 2018 року.

Якщо ви хочете, щоб представники ГО «Батьки за вакцинацію» відвідали ваш учбовий заклад, пишіть на bzv.org.ua@gmail.com.

 

 

Вам також буде цікаво: