Лекція про щеплення для учнів 8 Г класу ЗОШ №110 м.Одеси

За сприяння Департаментів охорони здоров’я та освіти Одеської міської ради, Дитячої міської поліклініки №5 м. Одеси  та Ротарі в Україні одеський осередок ГО “Батьки за вакцинацію” провів лекцію-бесіду з циклу Здоров’я. Імунітет. Щеплення” для учнів 8 класу ЗОШ №110 м.Одеси.

Спікерами заходу виступили Марія Калмикова (керівник одеського осередку ГО “Батьки за вакцинацію”, медичний журналіст) та Надія Валанцевич (лікар-педіатр Дитячої міської поліклініки №5 м. Одеси, головний позаштатний спеціаліст з організації імунопрофілактики Департаменту охорони здоровя Одеської міської ради).

Юні слухачі дізнались багато нової інформації про хвороби, від яких захищають щеплення. Особливу увагу було приділено поліомієліту та довгому шляху, який пройшло людство, щоб сьогодні отримати шанс назавжди перемогти підступне захворювання. Також актуальним для Одеської області знов стає питання кору – 11 грудня в Одесі від ускладнень кору померла невакцинована дитина, якій було всього 1 рік і 3 місяці. Тому дуже важливо робити щеплення вчасно і отримувати всі потрібні дитині згідно її віку дози вакцини. Сподіваємось, що отримана інформація допоможе школярам та їхнім батькам в цьому питанні.

Всі присутні отримали довідники з відповідями на найбільш поширені запитання про щеплення, надруковані ГО “Батьки за вакцинацію”.

Щиро дякуємо за співпрацю директору ЗОШ №110 Ларисі Олександрівні Матієвич, а також вчителям та учням!

Лекції-бесіди в школах Одеси проводитимуться до кінця 2018 року.

Якщо ви хочете, щоб представники ГО «Батьки за вакцинацію» відвідали ваш учбовий заклад, пишіть на bzv.org.ua@gmail.com.

Вам також буде цікаво: